Et stykke inde støder hobbykniven på modstand, og nu kan fagmanden markere, hvor dybt pladerne går ind. Fyldingspladen går 12 mm ind bag trærammen. For at få fyldingspladerne ud bliver han derfor nødt til at fjerne 12 mm af rammetræet hele vejen rundt.

Derfor markerer han målet – de 12 mm – nøjagtigt – og helt lige – ved hjælp af et vaterpas. Nu skal denne kant fjernes hele vejen rundt, og når det er gjort, skal et stykke glas erstatte træfyldingen. Håndværkeren vil fjerne de 12 mm træ med en overfræser monteret med et notjern. Størrelsen på notjernet er ikke afgørende. Som støtte for fræseren bruger han vaterpasset, som klemmes fast med et par skruetvinger, så det fungerer som land for overfræseren.

For at få fræsejernet i den rette dybde trykker han fræseren ned, så spidsen af jernet lige netop berører fyldingspladen og sætter et fræsestop i denne dybde. Når man fræser, er det vigtigt at have både beskyttelsesbriller og høreværn på.

Hold nu godt fast på fræseren, og kør den stille og roligt fremad. Kør gerne en ekstra gang, så udfræsningen bliver helt jævn. Når du er færdig i den ene side, flyttes vaterpasset, og arbejdsprocessen gentager sig, indtil der er fræset på alle fire sider. Til sidst er det træ, som holdt fyldingen, væk, og fyldingen er lige til at løfte op. Støv og fræsespåner børstes væk, så du kan se, om der er områder, hvor fræseren ikke har fået det hele med. Er der det, kan det nemt fjernes med fx en hobbykniv. Inden glasset placeres, skal de lister, der skal holde glasset på plads, saves til. Der måles derfor op fra hjørne til hjørne.

Listerne, som vi har valgt at bruge her, er 12 x 12 mm fyr, og i enderne bliver de skåret i 45 graders smig. Når den første liste er skåret til og lagt på plads, måles der op til den næste liste, der skæres og lægges på plads. Og så videre. På den måde er du sikker på, at smigen passer i alle hjørnerne. Når de fire lister er lagt løst på plads – og passer pænt i samlingerne –fjernes de igen.

Nu skal der nemlig lægges en gummiliste i rammen, så glasset har noget blødt at hvile på. Denne selvklæbende gummiliste er 9 mm bred og monteres helt ude ved kanten af rammen. Mål længden op, og skær lidt mere gummiliste af, end du skal bruge.I hjørnerne, hvor de to lister møder hinanden, skal de skæres i smig, og det gøres lettest ved at skære dem begge to på en gang.

Nu kan glasset – i dette tilfælde et stykke 4 mm tykt glas – lægges på plads. Husk altid at tage handsker på, når du arbejder med glas – kanterne kan være meget skarpe.Inden listerne monteres, skal de også have en selvklæbende gummiliste på. Den sættes på listerne helt ude i den side, der vender ind mod midten af døren.

Derved undgår man at få mellemrum mellem liste og glas, hvor der eller ville samle sig en masse skidt og vand, når vinduerne skal pudses. Listerne kan lægges på plads og gøres fast. Det kan gøres med en hammer og 1,2 x 35 mm dykkere – læg et stykke papir på glasset, så du ikke ridser ruden med hammeren.

Eller det kan gøres med den samme størrelse dykkere og en sømpistol, hvilket gør arbejdet lidt nemmere. Nu er den første rude klar i den ny franske dør – de andre to fyldinger skiftes ud på samme måde. Til slut har du et smukt eksemplar af en fransk dør, der giver lys i lokalerne.