Det er ikke svært at skifte en lås. Start med at skrue først de to skruer af på den indvendige side af døren, så kan vrideren fjernes. Vrid derefter beslaget af på forsiden af døren, inden du igen skal arbejde på indersiden af døren. Nu skal du fjerne selve låsecylinderen, som dog også er meget let at afmontere. Du skal bare løsne de to skruer, og så er cylinderen lige til at skubbe ud.

Start med at sætte den nye cylinder på plads fra ydersiden af døren. Herefter placeres den indvendige cylinder. De to cylindre fastgøres til hinanden med to tilhørende skruer. Inden du går videre med arbejdet, er det en god idé lige at kontrollere, at låsen virker. Der skal også et dækbeslag på, og her er det nødvendigt at måle, hvor meget cylinderen går ud over dørpladen.

Her er det 1,6 cm, og derfor skal man selvfølgelig anvende et dækbeslag, der passer til de 1,6 cm. Når beslaget er monteret både inde og ude med de to skruer, er låsen færdigmonteret og klar til brug. Hele operationen har højst taget 30 minutter. For ikke at have alt for mange forskellige nøgler skifter vi også låsen i postkassen, så den kan åbnes med samme nøgle som hoveddøren.

Den gamle låsecylinder i postkassen afmonteres nemt med en papegøjetang og lidt fingerkræfter. For at skille den helt ad skal den lille låsepal trykkes ned, og den store møtrik drejes af. Nu er låsen lige til at tage ud. På den nye lås skal den lille pal også holdes inde, men den yderste møtrik skrues af.

Så kan låsen placeres i postkasselågen og fastgøres med møtrikken. Brug en papegøjetang til at gøre låsecylinderen helt fast. Låsepalen sættes på, og låsen er klar til brug. Og da vi nu er i gang, kan vi lige så godt sætte en ny hængelås i døren ind til skuret. Også den bruger samme nøgle som hoveddøren og postkassen. Og således kunne man selvfølgelig udvide med at skifte låse i hele huset, så man kun har en nøgle til det hele.