Sådan maler du den mørke dør

Det er nemt at give dit hjem et nyt frisk pust. Vi vinker farvel til den kedelige mørke dør med en opkvikkende farve. Opgaven er hurtigt klaret, og du kan nyde resultatet i mange år. Men der er nogle få faldgruber, du må kende, før du maler en olieret teakdør. Vi giver dig de små fif, der garanterer en flot ny dør.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
300 kroner

Intro

Der var engang, hvor den brune farve var et hit, når hjemmet skulle være moderigtigt. Sådan er det ikke længere. Hvis du vil friske den brune teakdør op, kan det sagtens lade sig gøre. Men du skal kende nogle få finter for at være sikker på et flot resultat. Du kan nemlig ikke uden videre male en olieret teakdør.

Hvis døren ikke får den rigtige bundbehandling, vil olien slå igennem, uanset hvor mange gange du maler med almindelig maling. En kombineret isolerings-og hæftegrunder forhindrer disse gennemslag, døren kan klare sig med to gange maling, og så hæfter den nye maling desuden optimalt.

PROBLEM:
Teakdøren er blevet mat og ridset, og så passer den ikke til boligstilen.

LØSNING:
Efter en særlig bundbehandling og frisk ny farve er døren forvandlet.

Tidsforbrug

Et par timers arbejde plus tørretid indimellem.

Pris

Cirka 200-300 kroner pr. dør, afhængigt af prisen på den maling, du vælger.

Sværhedsgrad

Opgaven med at rense og male døren er let.

Vejledning

01
Sikker succes 5 Trin

1

Start med at afmontere greb og hængsler. Du får et flottere færdigt resultat, end hvis du blot nøjes med at dække af eller tape til.

2

Døren skal afrenses. For at fjerne de sidste rester af oliebe handlingen skal døren rengøres. Brug grundrensemiddel, og vask efter med rent vand.

3

Så kommer det grovere arbejde. Når dørens overflade igen er helt tør, slibes den med slibepapir korn 120. Sørg for kun at slibe i årernes retning - det vil i praksis oftest sige på langs af døren.

4

En god bundbehandling er vigtig. Det er ofte en god idé at grunde to gange. Husk at overholde tørretider mellem behandlingerne. Hvis døren har ridser eller revner, kan du spartle mellem grundingslagene.

Vi bruger en glat mikrofiberrulle, som skylles og tørrer, inden vi maler.

5

Den sidste finish. Når grunderen er gennemtør, kan døren males med slutmaling. Vælg en blank eller halvblank. Jo mere blank malingen er, desto mere robust og vedligeholdelsesvenlig bliver dørens nye overflade.

Den grønne maling er fra Sadolin, blandingskode NCS S0560-G50Y.

    Andre læser lige nu ...