AFRENSNING OG SLIBNING
1. Døren vaskes først grundigt med en blanding af grundrens og vand, normalt i forholdet 1:5, men følg altid vejledningen på emballagen. Skyl efter med rent vand, og gentag evt. behandlingen.
GRUNDING OG SPARTLING
1. Når døren er ren, tør og helt støvfri, males den med grundmaling. Start med kanterne og fladerne omkring hængslerne. Brug pensel eller rulle, og pas på med ikke at bruge for meget maling.
2. Herefter males den ene side af døren. Og når den er tør, males den anden side. På gamle teakdøre kan det være nødvendigt med op til 3 lag spærrende grunder, før olien ikke trænger igennem.
SLUTMALING MED PENSEL OG MALERRULLE
1. Også ved slutmalingen starter man med kanterne, når døren er vasket ren for støv og gennemtør. Brug en lille ringpensel (ovalpensel), og mal hele vejen rundt – også på bagkanten.
2. Herefter males de store flader med en langluvet filtrulle. Den fordeler malingen godt, men efterlader spor, som skal slettes.
SLUTMALING MED MALERSPRØJTE
1. Malingen fortyndes med vand. Man kan bruge en viskositetsmåler, men det kan være nemmere at prøve sig frem, da den korrekte blanding afhænger af dysen på sprøjten.
2. Prøv evt. først at sprøjte på et pladestykke eller et stykke pap, indtil malingen kommer ud af sprøjten i en pæn vifte og flyder sammen efter 10-20 sekunder.
FYLDNINGSDØRE: HOLD FOKUS PÅ ÅRERETNINGEN
Når det gælder fyldningsdøre (døre med profiler), er rækkefølgen vigtig for et flot resultat. Start med fyldningerne (de flade stykker) og fordybningerne ved siden af.