Inden malerarbejdet begynder, skal vinduet vaskes ned. Her benyttes en gammel pensel og en svamp. På et kittet vindue som dette benyttes et skrabejern til at fjerne nedbrudt kit og gammel maling.

Selv om det ser lidt voldsomt ud, skal alt det gamle kit fjernes, ellers trænger der vand ind i træet bag glasset. Med tiden vil fugten nedbryde træet og dermed ødelægge vinduet.

Kit- og malingsrester fejes væk med en lille kost, hvorefter der benyttes en vinduesskraber til at fjerne gammel maling fra glasset. Nu er forberedelserne gjort, og vinduet slibes med sandpapir korn 120, inden vinduet igen børstes over. De steder, hvor træet er uden maling plettets med grundingsolie.

Malingen, vi benytter, er en oliebaseret udendørs træmaling. Til grundmaling hældes der en sjat af malingen op i et syltetøjsglas, og der fortyndes med terpentin. Hele vinduet males nu over en gang med grundingen, inden der kittes.

Hvis kittet er for klistret, kan det dyppes i filler, der æltes godt ind i kittet.

Alle de steder, hvor kittet er skrabet af vinduet, lægges der nyt kit, som presses ind til rammen og vinduet med en stiv spartel. Anden gang males der med ufortyndet maling, og som tommelfingerregel males der 2-3 mm ud over kittet.

På den måde er man sikker på, at der bliver lukket helt af, så der ikke kan trænge fugt ind under kittet. Når sprosserne er færdige males rammen. Vindues skal males tre gange, men inden den sidste gang maling benytter maleren glasskraberen til at lave lige overgange mellem glas og maling.

Når der er fejet rent, males den sidste gang. Der males altid først på sprosserne og efterfølgende kanterne rundt om vinduet. Som en sidste finish rettes kanterne til med glasskraberen, og så skal vinduet tørre 3-5 timer, inden det sættes i.