Video
Let
Svær

Hvis træet i vinduets ramme ellers er sundt, er det oplagt at beholde det gamle vindue frem for at skifte det ud med et nyt. Hvis vinduet kun har et lag glas, kan du forsyne det med en forsatsrude, og så fungerer det lige så godt som en termorude. Men selvfølgelig skal også det gamle vindue holdes ved lige, og når kittet giver op, må du i gang.

FORBEREDELSER:

1. Start med at fjerne det gamle kit med et stemmejern

Hvis det er nød- vendigt, kan du hjælpe lidt til ved at varme kittet forsigtigt op med en varmepistol. Beskyt gerne glasset undervejs med en masonitplade beklædt med alufolie.

2. Na?r ruden er taget ud, lægges en smal stribe kit i hele falsen

Det kaldes trykkit og udligner ujævnheder og mindsker risikoen for, at ruden revner. VIGTIGT! Inden du lægger kittet, skal du give træet olie, sa? det ikke suger kittet tørt.

3. Læg ruden pa? plads, og tryk den let ned i kittet

Herefter stiftes ruden ganske forsigtigt fast med stifttra?d, som er en sta?ltra?d, der bukkes og fungerer som en række sma? stifter. Sla? to stifter i pa? hver side. Sa? sidder ruden godt fast.

4. Læg nu linoliekit ud i hele falsen

Hellere for meget end for lidt, sa? fyld godt op. Udseendet betyder ingenting pa? nuværende tidspunkt.

5. Nu skal kittet trækkes pænt af

Til det arbejde skal du bruge en kitkniv. Hold kniven i vinkel, og træk kittet af med et jævnt tryk. Der bliver en masse i over- skud, men det erner du blot. Ret fugen af med en finger dyppet i opvaskemiddel.