Inddækningen i bunden bankes forsigtigt på plads, så inddækningen følger teglens bølger. Der lægges nu en tegl op, så den ligger korrekt i forhold til de øvrige tegl. Herefter måler fagmanden igen afstanden til inderkanten af inddækningen.

På teglstenen streger han op, hvor bred en strimmel der skal skæres, for at taget støder op til den inderste inddækning.Tagstenen skæres til nede på jorden med en vinkelsliber. Husk sikkerhedsbriller til arbejdet.

Tilbage på taget lægges den smalle sten op, og der kontrolleres, at stenen ligger mellem 3 og 6 cm fra den inderste kant af den rende, hvor vandet skal løbe. Det gør den, så nu skæres de andre sten til og lægges op på tilsvarende vis.

På samme måde tilpasses stenene i den anden side af vinduet. I toppen sættes der en fleksibel liste, som den øverste række tegl kan hvile på. Der måles ud, hvor lange stenene skal være, inden de skæres til med en vinkelsliber.

REDAKTIONEN ANBEFALER: [Test af vinkelslibere](/vaerktoej/slibemaskiner/vinkelsliber/test-af-vinkelslibere /)

Når stenene lægges på plads, sørger listen for, at stenene kommer op over inddækningen. Der bør i øvrigt være mellem 6 og 15 cm fra underkant af teglen til vinduet.

Når fagmanden har sikret sig, at alle udskæringer passer, børstes der rent. Nu fjernes den inderste række sten, og der lægges en stribe bygningsfuge til at holde stenene på plads.

Tagarbejdet er nu færdigt, og konstruktionen er helt tæt. Vinduet kan sættes i for sidste gang, og det udvendige arbejde er færdigt. Inden du forlader taget helt, bør du lige rense tagrenderne for puds og snavs, så de ikke løber over ved næste regnskyl.