Ovenlys

FØR: Lavloftet rum med en mørk krog. EFTER: To store vinduer gør rummet lys og lækkert.

Billederne taler for sig selv: Den mørkeste krog på førstesalen kan blive til det lækreste, lyseste værelse i huset, det skumle badeværelse kan blive fuldt oplyst og synes større, og det dunkle køkken kan blive en flot oplyst arbejdsplads.

Hvis du har mulighed for det, kan du ovenikøbet placere ovenlys i begge tagflader og få lys ind fra flere sider. Så er forvandlingen total.

Meget mere end lys

Lys er naturligvis det vigtigste argument for at sætte et vindue i taget. Men mens ovenlysvinduet for blot få år siden alene var noget, der kunne klappe op og i, kan du i dag bruge det til meget, meget mere. Med det seneste ventilationsanlæg fra Velux kan du, helt uden varmetab, ventilere et rum på op til 50 kvm. Systemet “Smart Ventilation” fungerer fuldkommen som et Genvex-anlæg.

Og så er tiden, hvor du selv skulle åbne og lukke vinduerne, for længst løbet fra ovenlyset. For nogle år siden kom der automatisk åbning og lukning via fjernbetjening, og nu træder ovenlysvinduerne ind i en helt ny æra: sensorernes. Trådløse sensorer sørger for at lufte ud, når der er behov for det, og lukker igen, når indeklimaet er i top. Du behøver ikke løfte en finger.

Det får du i vores ovenlystema

I det store tema viser vi alt, hvad du skal vide om ovenlys. Du kan læse meget mere om:

 • Tagtyper: Lys til alle tagtyper
  Du kan få lys igennem taget, næsten uanset hvilken tagkonstruktion du har. Men der er flere måder at løse opgaven på. Først og fremmest skal du forholde dig til tagets spær.
 • Ventilationsanlæg: Frisk luft helt uden varmetab
  Hvis du drømmer om et bedre indeklima, men får mareridt ved tanken om at skulle købe og installere et stort ventilatiionsanlæg, ligger løsningen måske i dine ovenlysvinduer. Velux har fundet på en løsning, der bruger ovenlysvinduer til ventilation, helt uden varmetab. Med en lille tilføjelse til dit eksisterende vindue kan du ventilere op til 50 kvm bolig uden at åbne et vindue.
 • Det intelligente vindue: Nu kan vinduet det hele selv
  Ovenlys handler ikke længere kun om lys. Nu skal det, ifølge Velux, også handle om frisk luft. Så Velux’ nyeste vinduessystem lufter selv ud, når der er behov for det. Så slipper du for at huske på det.
 • Montering: Sæt selv vinduet i og få masser af lys
  Et ovenlysvindue giver dig meget mere lys end et lodret vindue i facaden. Og selvom det kan virke skræmmende at save hul i taget, er det ikke så farligt.