Når tagvinduet kan drejes over sin midterakse, er det nemt at pudse på ydersiden. Drejes det foroven, er det lettere at stå og se ud af, og du kan få endnu mere lys ind gennem det.

Når tagvinduet kan drejes over sin midterakse, er det nemt at pudse på ydersiden. Drejes det foroven, er det lettere at stå og se ud af, og du kan få endnu mere lys ind gennem det.

Det moderne tagvindue giver dit hus dagslys, frisk luft og energi i mængder, du før kun kunne drømme om. Ovenlysvinduet kan hente strålende dagslys ind i stuens mørkeste hjørne, forvandle den dunkle tagetage til husets lyseste rum og sørge for fuldautomatisk udskiftning af luften i huset. Og du behøver ikke frygte, at taget i vinduet får din varmeregning til at gå amok.

Det moderne ovenlysvindue styrer så præcist, hvordan lys, luft, varme og kulde bevæger sig ind og ud gennem det, at det kan hente mere energi ind i huset, end det slipper ud. Fra at være en belastning for varmeregnskabet er det blevet et tilskud.

Download hele artiklen og læs vores store guide til, hvordan du får optimalt udbytte af dit ovenlys.

Selv om gardinerne er helt integrerede i vinduerne og kører i elegante spor og lukkede kassetter, klikker du dem selv lynhurtigt og nemt fast på rammen.

Lyset kan forvandle dit hus

For at det største udbytte af et nyt tagvindue skal du bruge god tid på kataloget fra producenten. Selv om ovenlysvinduerne er bygget over nogle få modeller, der bare laves i mange størrelser, kan du tilpasse dem i det uendelige.

Indvendige og udvendige gardiner af alle typer, fjernstyrede motorer, smarte chips, sensorer og solpaneler tilføjes alt efter, hvor højt vinduet skal placeres, hvilket rum det skal sidde i, hvilket verdenshjørne det vil vende ud mod, hvilken klima huset ligger i og meget andet.

SE OGSÅ: Så nemt monterer du et tagvindue

Med fjernbetjening kan du styre vinduerne højt oppe – men de kan også selv reagere på sol og regn og temperatur efter mønstre, du har programmeret.

Brug huset på nye måder

Og så skal du jo også overveje, hvor du får mest glæde af ovenlyset. Det er en udfordring. For når du kan kaste dagslys ned i huset, hvor der før var mørkt, kan du bruge huset på nye måder og ender måske med at flytte rundt på møblerne, bytte om på soveværelse og børneværelse eller vende køkkenet om.

Ofte vil du få langt mere ud af dit hus, end nogen turde tro, da det blev bygget. Ikke bare fordi du får mere lys, men fordi du forbedrer hele indeklimaet med frisk luft og energi.