Video
Let
Svær

SÅDAN GØR DU:

1. Streg skæresnit ind på profilet

Marker vinduets dele på profilet, følg op med mål, tjek for skæve vinkler – og streg så snittene op, så profilet stikker 10-15 mm ind under dæklisterne og vinduets bundstykke, og så du kan bukke en lille opkant i siderne.

2. Skær profilet til med en stiksav

Profilet kan tilpasses med en pladesaks, men det er ofte nemmere at få pæne snit med en metalklinge i stiksaven. Læg et bræt eller en stump plade under profilet, når du saver, så går det nemt og hurtigt.

3. Sørg for afstand til dæklisterne

Ved at sørge for 6-8 mm luft fra træet ned til metaloverfladen sikrer du dig mod, at der samles vand her. Med multicutteren kan du skære en rille i vinduets bundstykke, hvis det ikke har en drypkant til sålbænken.

4. Læg montagelim på i siksakstriber

Sørg inden da for, at overfladen på den gamle træsålbænk er helt ren og tør. Brug grundrengøringsmiddel, og slibepapir, hvis det er nødvendigt.

5. Pres nu zink-kappen på plads

Sørg for, at den kommer ind under rammens bundstykke. Ved at bøje en lille opkant ude i siderne sikrer du, at slagregn fra ruden ikke løber ud til siderne, men ned på taget.

6. Slå profilet ned mod underlaget

Brug en tilpas stor træklods, så profilet kan slås ned på plads og få god kontakt med klæberen, uden at du laver mærker i den ret sarte metaloverflade.