Video
Let
Svær
Med to lister som forskalling støber du et helt nyt og meget solidt hjørne med Kemisk Træ. Det er nemt at slibe til.

Med to lister som forskalling støber du et helt nyt og meget solidt hjørne med Kemisk Træ. Det er nemt at slibe til.

Rammen på et vindue kan være angrebet af råd, uden at du ser det. En dag giver træet efter, når du trykker på det. Under den pæne maling har det været fugtigt, og nu kan du pille det ud med fingrene.

SÅDAN GØR DU:

1. Først fjerner du alt råddent træ, så reparationen får god vedhæftning til fast træ

Klæbefladen må meget gerne være ujævn. Du kan lade skruer og søm i glaslisten sidde. Råddent træ smitter ikke, og så længe det er tørt, forværres skaden ikke.

2. Nu bygger du en forskalling, som vil holde massen på plads, mens den hærder

Gnid to trælister med et stearinlys, så massen ikke klæber på dem. Skru dem sammen i en vinkel, og skru dem på rammen, så deres forkant ligger i niveau med den.

3. Skru en bunke korte skruer ind i det sunde træ, så reparationsmassen får mange små “ankre” at gribe fat i

De skal ligge mindst 3 mm under den nye overflade. To lange skruer klemmes ind som armering, så reparationen ikke revner ved hjørnet.

4. Fyld op med reparationsmasse

Først dækker vi glaslisterne af med tape, og når alt er klart, blander vi en portion Kemisk Træ. Pres massen godt ind i hullet. Det er nemmest at fylde i ad to omgange.

5. Den hærdede masse slibes til

Efter et kvarters tid er massen helt gennemhærdet og kan slibes glat og i plan med omgivelserne. Fjern afdækningstape og forskalling. Grovslib først med korn 60, og slut af med korn 150 – og maling.