Selve tremmen består af et udvendigt rør, en indvendig stang og en fjeder. Vindueskarmen her er 8 cm bred, så tømreren markerer midten med sin blyant. Derefter sørger han for, at markeringen er lige ud for sprossen, vha. en bænkvinkel.

Det samme gentages nu i toppen af vinduet.Derefter tages højden ved markeringen. Med et talmeter er man sikker på at få et præcist resultat.Højden overføres direkte til den yderste del af tremmen. Der trækkes desuden en halv cm fra, så der er en smule spillerum, når tremmen skal monteres.

Tremmen skæres nu over med en nedstryger. Man skal være opmærksom på, at der saves i den ende, hvor der ikke er hul i siden på tremmen.Når det yderste rør er skåret over, skal der skæres et tilsvarende stykke af stangen.

Her bruger tømreren den afskårne stump til at markere det stykke, der skal skæres. Nu skal der bores hul i vindueskarmen, hullet skal være 3 cm dybt og bores med et 10 mm bor.

Tømreren sætter tape 3 cm inde på boret, så han er sikker på at bore den rette dybde. Derefter bores der ud ved markeringen, og når fagmanden kommer ned til tapen, stopper han. Det gentager han nu i toppen af vinduet. Nu skal tremmen samles.

I den ende, hvor der er et hul på rørets side, sættes en tap i, og den holdes på plads af en split. Derefter sættes stangen ind i røret fra den anden ende, så fjederen og til sidst den anden tap. I hver ende sættes et par plastickraver, der skal beskytte vinduesrammen.

Tremmen er nu klar til at blive monteret.Tappen i den ene ende sættes ned i hullet, tremmen presses ned over tappen, og den anden ende sættes på plads.

Nu hiver tømreren splitten ud, og fjederen inde i tremmen skubber den anden tap op i karmen og låser dermed tremmen fast.Sætter man tremmerne med højst 14 cm’s mellemrum, er man sikker på, at uindbudte gæster i hvert fald ikke kommer ind gennem kældervinduerne.