Cookie- og privatlivspolitik


Isolering af kældergulv med praktisk laminat.

Et støbt betongulv er hverken specielt hyggeligt, pænt eller varmt. Hvis du har sådan et i kælderen, kan du overveje at skifte til laminatgulv. Det er behageligere at gå på, ser pænere ud, og med isolering af skumplast holder det også bedre på varmen.

Isolering af kældergulv

Gulvplader med isolering

Betongulve i kælderrum er ikke specielt charmerende. Hvis det ligger i et rum, der bruges til eksempelvis fjernsynsstue eller legerum giver det heller ikke meget fodvarme eller hygge.

Med et helt almindeligt laminatgulv på bare 7-8 mm kommer rummet til at ligne et opholdsrum. Og så får du faktisk “isoleret” kældergulvet også.

Isolering af kældergulv med skumplast

Inden du lægger det nye laminatgulv, skal du først lægge et lag skumplast på betongulvet. Læg det kant mod kant og med den rillede side nedad. Sørg for, at der er 5 cm ind til væggene, hvor der ikke er skumplast.

Ved at holde den afstand undgår du, at gulvet buer opad i overgangen mellem gulvet og væggen. For isoleringen af kældergulvet er det vigtigt, at du lægger to lag skumplast.

Mellem de to lag ruller du en fugtspærre ud, som er med til at isolere mod fodkulde fra gulvet.

LÆS OGSÅ: Isolering af gulv

Kældergulvet forbliver lavt

Selvom du lægger fugtspærre, to lag skumplast og laminatgulv, bliver selve gulvet faktisk kun forhøjet med 2 cm. Det er godt, for så får du kældergulvet isoleret, uden at du bliver nødt til at tilpasse de døre, der åbner ind i rummet. Laminatgulv er let at lægge, for det fås næsten kun som klikgulv.

Hvis du vil minimere støjen fra gulvet, kan du lime det sammen i stedet. Hvis du vælger den løsning, skal du fjerne kliksamlingerne på de korte samlinger. Så får du helt almindelige fer og not-samlinger, som du let kan lime sammen.

Svære detaljer

At lægge gulvet er en smal sag, men der kan være udfordringer i rummet, især omkring hjørner, radiatorer og så videre. Du skal desuden holde en afstand på 10 mm væggen, så skumplasten, også kaldet “det flydende gulv”, har plads til at give sig.

Når gulvet er lagt, skal du lave en fodliste langs væggene, og så er gulvet færdigt. Nemt, flot og perfekt isolering af et ellers kedeligt kældergulv.

Hvis du downloader pdf-filen til højre, får du en komplet trin for trin-vejledning til, hvordan du lægger laminatgulv oven på betongulv.

Relaterede artikler

 • Ingen støj fra gulvet

  Ingen støj fra gulvet

  03/2014 Laminatgulve er superstærke og nemme at vedligeholde. Men det har sin pris, for de er ret hårde og skal derfor dæmpes, så de dels bliver rarere at gå på, dels ikke giver så meget støj i de rum, de ligger i. Eller på etagen ...

 • Varm beton under plankegulvet

  Varm beton under plankegulvet

  05/2015 I stuer og værelser er trægulve altid gode. Træ er lunt at gå på, det dæmper lyde, det er nemt at gøre rent og let at holde ved lige. Her lægger vi det som planker på en smart beton, der isolerer mod kulde og fugt.

  Sværhedsgrad 4/4
 • Vi tæsker 4 laminatgulve

  Vi tæsker 4 laminatgulve

  07/2014 Vi slår på dem, vi ridser i dem, vi kaster ting ned på dem – og både de billige og de dyre laminatgulve tager imod tævene med oprejst pande. Men i længden falder de billige fra.

 • Er et laminatgulv stærkere end planker?

  Er et laminatgulv stærkere end planker?

  10/2016 Vi trænger til et nyt gulv, og det skal gerne være et slidstærkt et. Plankegulv er jo flot, men er et laminatgulv stærkere?

 • Nyt gulv på én dag

  Nyt gulv på én dag

  16/2015 Du skal ikke fortvivle over et nedslidt gulv. Se hvordan vi forvandler dette gamle trægulv til et splinternyt gulv på bare én dag. Endda til en fornuftig pris!

  Sværhedsgrad 2/4
Hent artikel
Klik på de små billeder for at forstørre.
 • Lunt gulv i kælderen
 • Lunt gulv i kælderen

Få gratis nyhedsbrev

Få adgang til alle artiklerne

Få adgang til alle artiklerne

For kun 19 kroner får du adgang til over 2000 ekspert-guider fra Gør Det Selv.

Gør Det Selv Forum

Nyeste i forum

Fuldspartling: hvor meget på væv?

Hej Jeg er ved at fuldspartle hele ...

Pudsning af pejs

Vi har en indvendig væg af rå hvide mursten ...

Dampspærre vs. spots

Hej GDS Jeg er ved at sætte nye gipslofter ...

Teak stole med læder sæder, lak eller olie

Hej forumHar brug for hjælp til at liste ...

Mest læste i forum

Hvilket fundament til isoleret skur?

Hvem kan hjælpe? Jeg skal bygge et isoleret ...

Hjælp til at regne ottekant ud

Hej!Jeg skal lave et ottekantet legehus der er ...

Dobbel forskalling til loft.

I mit nye hus fra 1978 er jeg i gang med ...

Vandbåren gulvvarme ovenpå eksisterende trægulv

Hej gør det selv folketJeg skal igang med at ...

Gør Det Selv | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakt os