Vil du have bedre WiFi? Sådan bør du placere din router

Der er meget, du selv kan gøre for at få bedre internet. For det første skal du selvfølgelig have en skudsikker udbyder. For det andet har det stor betydning, hvor og hvordan du placerer din router.

© depositphotos.com

Det er svært at leve uden internet i vores topteknologiske tidsalder, men det er næsten endnu sværere at leve med dårligt internet. Den gode nyhed er, at det sandsynligvis er langt nemmere at fikse, end du går og tror - og i løbet af et par minutter kan du faktisk have forbedret forbindelsen betydeligt.

Step 1: Vælg den rette udbyder

Det første step er naturligvis at vælge det rette internet og den rette udbyder. Det er værd at tænke over, hvis du på nuværende tidspunkt har internet, der ikke fungerer. For der er næppe noget, der er mere irriterende end det.

I dag er der mange, der vælger at overgå til det meget stabile og hurtige fibernet. Fibernet er perfekt for dig, der bruger internettet meget, fx til at game, samtale på Skype eller dele store filer. Det er også en fordel i husstande, hvor I er flere på nettet på én gang.

Der skal nemlig en hurtig og stabil forbindelse til for at få en god oplevelse, når I er flere, der streamer, arbejder og gamer på samme tid. Det får du med fibernet, såfremt du vælger en god udbyder, der kan forsyne dig med et passende tilbud.

YouSee er Danmarks største leverandør af fiber og derfor en oplagt valgmulighed. Her kan du få helt op til 2.500 Mbit på bestemte adresser, så din hastighed kommer i hvert fald ikke til at fejle noget med et abonnement fra denne udbyder.

Step 2: Placer din router centralt

Når du har fundet det rette internet - måske en fibernetpakke til en billig pris - for dig, handler det om at få placeret routeren optimalt. Det vil sige, at du skal placere den centralt i forhold til de enheder, der skal bruge internettet. Jo tættere de er på det trådløse signal, jo bedre vil de virke.

Skal du primært bruge internettet på kontoret, er det altså en god idé at placere routeren her. Er I flere, der skal benytte forbindelsen i stuen, kan det også være, at routeren skal placeres her. Det kan også være en idé at have et par routere, eller måske tre, hvis forbindelsen skal dække på meget plads og i flere forskellige rum.

Step 3: Placer din router frit og højt

Udover at placere din router centralt, bør du også placere den frit og højt. Din router fungerer ved at sende radiobølger ud til de enheder, som skal bruge den. Jo mere direkte adgang radiobølgerne har til enhederne, jo bedre.

Derfor skal routeren placeres frit. Undgå at gemme den væk i skabe, skuffer, på loftet eller i teknikrummet. Det vil måske gøre din bolig pænere, men det vil til gengæld gøre dit internet dårligere.

Det er som regel også en fordel at placere routeren højt. Det vil nemlig ofte give en mere fri forbindelse fra router til enheder. For faktisk kan det forsinke internettet, hvis radiobølgerne skal igennem stole- og bordben.

LÆS OGSÅ: Hvad er WiFi? Og hvordan fungerer det?

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Annonce