Badeværelse

Få inspiration og vejledning til, hvordan du bygger og indretter dit badeværelse. Få styr på blandt andet vådrumssikring og få håndværkerens tips til at bygge i badeværelset.

Byg nyt badeværelse eller renovere

Vi viser dig, trin for trin, hvordan du selv bygger et nyt badeværelse eller renoverer det gamle. Du kan hente hjælp til både små og store projekter på dit badeværelse. Du kan fx få vejledning til, hvordan du bygger en brusekabine i gasbeton, skifter en vandhane, renser et stoppet afløb, undgår fugt og skimmelsvamp, skifter fuge eller skifter fliser på dit badeværelse

Vådrumssikring af badeværelse

Inden du begynder at bygge et nyt badeværelse, skal du have styr på byggereglementet. Der stilles forholdsvis store krav til vægkonstruktion, overflader og materialer, der anvendes i et badeværelse. Væggene i et badeværelse påvirkes af vand, og du skal derfor anvende godkendte materialer til en vådrumssikring.

Fliser er også fantastiske i et badeværelse. Men fliser og fuger kan ikke garantere, at vandet ikke trænger ud i væggene og gulvet. Derfor skal du lukke af med en sej, vandtæt vådrumsmembran, før du klæber fliserne op. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis der opstår fejl på dit badeværelse. Du kan orientere dig om gældende love og regler her på siden, eller teste din viden om renovering af badeværelset.

Byggematerialer til badeværelse

Du kan bygge vægge, brusekabine og badeværelsesmøbler i lette materialer som gasbeton eller wediplader. Vælger du plader i gasbeton, får du et alsidigt byggematerialer, der er fleksibelt og let at skære til. Det går hurtigt at bygge med pladerne, for de stables blot oven på hinanden med lim imellem. Der er også flere forskellige muligheder, når det gælder efterbehandling af vægge i gabeton.

Vi viser dig, hvordan du spartler overfladen og maler den, pudser væggen og beklæder den med fx fliser. Du kan også bruge wediplader, som er nemme at håndtere. Et oplagt gør det selv materiale til byggeri i badeværelset. Og så er de oven i købet vådrumssikre. Læs mere om wedi-plader i badeværelset.

Renovering af badeværelse

Et slidt, grimt og tilkalket toilet kan virkelig være frastødende. En udskiftning af et sådant med en moderne og vandbesparende model kan hurtigt og effektivt forvandle badeværelset. Da der er vand involveret, og et toilet godt kan synes både tungt og besværligt at håndtere, tænker mange, at det nok er en opgave for professionelle. Men tværtimod er det faktisk ret let selv at skifte toilet, når bare du ved, hvordan det skal gribes an.

Vi viser dig hvordan du skifter det gamle toilet ud - fx til et populært væghængt toilet. Du kan også læse mere om, hvordan du skifter håndvask, maler eller udskifter fliser, løse fuger og klinker, så du undgår fugtskader i brusekabinen. Lige så vigtigt er det, og at du sikrer, at ventilationen virker, så der ikke kommer fugt og skimmel i dit badeværelse.