Badeværelse

Få inspiration og vejledning til, hvordan du bygger og indretter dit badeværelse. Få styr på blandt andet vådrumssikring og få håndværkerens tips til at bygge i badeværelset.

Nyt badeværelse? Eller renovering af det gamle?

Her på siden finder du alle vores artikler om badeværelser.

Vi viser dig, hvordan du trin for trin bygger et spritnyt badeværelse eller renoverer det gamle.

For eksempel kan du lære, hvordan du etablerer den ekstremt vigtige vådrumsmembran.

Intet badeværelse uden vådrumssikring

Det er vigtigt, at du starter med at sætte dig grundigt ind i bygningsreglementet, inden du begynder at bygge nyt badeværelse eller kaster dig ud i renovering af badeværelse. Der stilles nemlig store krav til overflader og materialer i badeværelset. Væggene i et badeværelse er udsat for vand, og derfor må du kun bruge materialer, som er godkendt til brug i vådrum. Blandt meget andet viser vi dig, hvordan du arbejder med de geniale vådrumsplader fra Wedi, som både er nemme at håndtere, og samtidig sikrer et godt og tæt badeværelse.

Se byggevejledningen til vådrumssikring i badeværelset her: Vådrumssikring.

Læs også, hvordan du laver en vådrumsmembran i dit badeværelse og hvordan du laver et fugtsikkert loft i badeværelset.

Renovering af badeværelse

Det er ikke nødvendigt at bygge helt nyt for at få et lækkert badeværelse. En renovering af badeværelset kan nemlig gøre det så godt som nyt. Nye fliser, væghængt toilet, nyt møblement eller gulvvarme er blot nogle af de forbedringer, der får dit badeværelse til at føles som nyt. På Gør Det Selv har vi masser af vejledninger til, hvordan du kan sætte badeværelset i stand og spare masser af penge.

Se for eksempel vejledningen til maling af de gamle badeværelsesfliser her: Maling til fliser på badeværelset.

Giv badeværelset en kærlig hånd

Løbet toilettet bare en lille smule, bliver det faktisk til rigtig mange penge i løbet af et år. Og det er meget let at løse problemet. Ligesom det er let at skifte den skimmelsvampsramte gummifuge på badeværelset. At udskifte en knækket flise eller reparere en skadet fuge. Den slags reparationer tager ingen tid, men gør rigtig meget for at få badeværelset i topform. På Gør Det Selv har vi vejledninger til det hele.

Se for eksempel en vejledning til reparation af fuger: Udskiftning af fuger på badeværelse.