Værktøj

Vi elsker værktøj. For med det rigtige værktøj i værktøjskassen kan du nemlig lave alle gør det selv-projekter, store som små! Her får du det helt store overblik over, hvilke værktøjer der findes, du får tonsvis af værktøjstips og -tricks af vores mange håndværkere og eksperter, og så finder du over 60 tests, hvor du kan se, hvilket værktøj der er bedst og billigst lige nu.

Værktøj er uundværligt

Uanset hvilken gør det selv-opgave du giver dig i kast med, kræver det, at du har det rette værktøj. Det rigtige værktøj sikrer dig, at du både løser opgaven bedst muligt, men i mange tilfælde også på den nemmeste måde.

Undgå at fare vild i værktøjet

Der findes et hav af forskelligt værktøj, men heldigvis behøver man ikke eje alt værktøjet på hylderne i byggemarkedet for at kunne give sig i kast med de mest almindelige opgaver i hjemmet og værkstedet.

Det mest almindelige værktøj

Skal man først i gang med at fylde sin nye værktøjskasse med værktøj, er der nogle stykker værktøj, som man kommer til at bruge igen og igen, og derfor er det en god idé at give lidt ekstra for disse værktøjer. En god bore-/skruemaskine er ganske enkelt uundværlig, og hvis man er seriøs om sine projekter, er en god excentersliber også et vigtigt stykke værktøj, ligesom en stiksav også er et godt stykke værktøj at have i værktøjskassen.

Det mere seriøse værktøj

Efterhånden som man bliver en mere erfaren gør det selv’er så vokser behovet ofte for mere værktøj. Det er oftest værktøj som gør opgaver nemmere og bedre. Et godt eksempel er en kap-/geringssav, der gør det let at lave mange præcise snit på ingen tid. En opgave man kan løse med en almindelig sav, men med kap-/geringssaven bliver arbejdet både lettere og bedre. En multicutter er et andet stykke værktøj, der ikke er strengt nødvendigt, men har man først vænnet sig til at have en i værktøjskassen, så kan man ikke undvære den igen.

Find det bedste værktøj

Det bedste værktøj er oftest også det dyreste. Professionelt værktøj koster lidt mere, men det er også bygget til at kunne holde til daglig brug og knubs på en byggeplads. Mindre kan sagtens gøre det, men det kan godt betale sig ikke at købe det allerbilligste værktøj. Den slags værktøj går hurtigt i stykker, og er det værktøj på batteri, er det sjældent særligt kraftigt værktøj, man får for få pengene.

Test af værktøj

Vil du være sikker på at købe det rigtige stykke værktøj, er det en god idé at kigge på test af værktøj. Her på siderne finder du mange forskellige test af værktøj, lige fra havemaskiner til laserafstandsmålere. Vi har test af de mest almindelige stykker værktøj, så du kan se, hvad for noget værktøj, der er det absolut bedste, men også hvad for et stykke værktøj der er rigtigt godt til prisen.