Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Terrasse

Leder du efter træterrasse, overdækket terrasse eller fliseterrasse, uanset om du vil bygge, reparere, vedligeholde eller bare have en god håndfuld håndværker-tips, så er du landet det helt rigtige sted! På disse sider finder du forskellige relevante artikler og selvfølgelig masser af byggevejledninger, der sikrer dig et professionelt resultat.

Alle artikler om terrasser

Byg selv din terrasse

Vi guider dig trin for trin, hvad enten det skal være flise- eller træterrasse, stor som lille. Få inspiration til din nye terrasse i vores mange terrasse-projekter - alle med grundige byggevejledninger og billeder.

Vil du undgå, at familiehyggen bliver forstyrret, når duggen falder, eller hvis der kommer en regnbyge, så kan du overveje at bygge en overdækket terrasse. Vi viser dig, hvordan du bygger en solid stolpekonstruktion, der bliver stående i al slags vejr. Og vi har løsninger til mange niveauer: Fra en overbygget terrasse, der er nem og hurtigt - til en terrasse, der er virkelig ambitiøs.

Lav en skitse inden du skal bygge terrasse

Inden du går i gang med at bygge terrasse, er det en god ide at lave en skitse. I vores artikler finder du gode råd til, hvad du skal huske.

Et godt fundament fremtidssikrer terrassen

Når du bygger en terrasse, er det vigtigt med et solidt fundament af sand og grus. Vi guider dig både ift. materialer samt udstyr, du kan bruge til opgravning af jord og komprimering af terrassens underlag.

Terrasse materialer

Inden du bygger en terrasse, bør du overveje hvilke typer materialer, du vil anvende. Pris og kvalitet hænger som regel sammen. Hvis du beslutter at bygge en træterrasse, kan det være en god idé at købe trykimprægneret træ til stolper og den underliggende trækonstruktion. Når du skal vælge terrassebrædder, er der også mange muligheder: Skal du vælge de dyre terrassebrædder i hårdttræ eller de billige trykimprægnerede brædder?

LÆS MERE: Terrassebrædder - hvilket træ er bedst?

Vedligeholdelse af terrassen

Terrassen lever et hårdt liv året rundt. Fra 30 grader i bagende sol over silende regn til iskolde frostgrader med sne. Når foråret endelig kommer, kan det være en trist oplevelse at gense terrassen, der har ligget i dvale hele vinteren. Ofte vil en træterrasse være pletvis grøn af alger og i øvrigt hårdt medtaget af vinterens barske vejr. Men fortvivl ikke. Her på siden vil du finde tips til, hvordan du renser terrassen grundigt med en højtryksrenser og terrasserens. Efterfølgende behandles den med en speciel olie beregnet til trykimprægnerede træterrasser. Er din terrasse lavet af andre træsorter end trykimprægneret fyr, er fremgangsmåden i forbindelse med rensningen den samme, men slutbehandlingen kan være en anden. Vi hjælper dig med at beskytte og vedligeholde din terrasse.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage