Hus

På disse sider kan du finde både inspiration, råd og vejledning til, hvordan du vedligeholder dit hus, og hvordan du kan optimere din bolig på forskellige måder.

Det krævende hus

Det er næsten fuldtidsarbejde at være husejer. Der er hele tiden nye ting, der skal repareres, forbedres eller man på anden måde skal tage sig af. Det kan være svært at få et ordentligt overblik over, hvad man bør holde særligt øje med, og hvad der kan vente. Er du nybagt husejer kan udfordringerne nærmest føles uoverkommelige. Men frygt ikke, det er bare et hus, og på disse sider finder du alt det, du skal vide, for at få overblik over, hvad du kan og bør gøre ved dit hus.

Lav en årskalender

Hvis du er nybagt husejer, eller du måske har svært ved at huske, hvad det er, du skal tjekke på dit hus, så kan det være en god idé, at lave en huskalender, hvor du skriver, hvad du bør tjekke på dit hus og hvornår. Eksempelvis kan du skrive, at den murede skorsten skal tjekkes efter hver vinter, for at se om den har fået frostsprængninger eller lignende. Eller du skal gennemgå tagrenderne om foråret for nedfaldsblade og utætheder.

Det frygter husejeren

Et af de mest frygtede problemer, en husejer kan løbe ind i, er skimmelsvamp. For det første fordi, at et angreb af skimmelsvamp ofte betyder, at der skal laves en eller anden form for udbedring, og den kan ofte være ganske omfangsrig. For det andet, så kan det være sundhedsskadeligt, at have skimmelsvamp i sit hus. Hvis du oplever skimmelsvamp i dit hus, bør du læse følgende artikel:

LÆS MERE: 15 myter om skimmelsvamp

Huset skal have et sundt indeklima

Fugt er ofte årsagen til skimmelsvamp, så et sundt indeklima bør stå højt på enhver husejers liste over ting, der skal være i orden i hjemmet. Da badeværelset, sammen med køkkenet, er det rum i boligen, der genererer mest fugt, er det en godt idé, at monterer en ventialtor her, da det kan afhjælpe eventuelle fugtproblemer.

LÆS MERE: Monter en ventilator på badeværelset og få frisk luft

Gode råd til husejere

Med et stort hus, kan det som husejer være en udfordring at holde styr på alt, hvad der skal gøres, hvordan det skal gøres og hvornår det skal gøres. Vi har derfor samlet nogle af vores mest populære artikler om huset, og alt det, der relaterer til dit hus herunder. Du kan læse mange flere artikler gode råd samt tips og tricks til dig hus her på siderne.