Håndværker-teknikker

Her finder du inspiration og vejledning til de rette teknikker, så du er klædt rigtigt på til dit næste gør det selv-projekt.

Lær de rigtige håndværker-teknikker

Når du skal i gang med et gør det selv-projekt, stort som lille, så er det vigtigt, at have styr på de rette håndværker-teknikker for at få det bedste resultat.

Derfor har vi her på siderne samlet alle de bedste tips og tricks fra vores håndværkere, så du lære alle de rigtige teknikker hvad enten du skal i gang med multicutteren eller malerpenslen.

Lær at bygge fundament af tømreren

Tanken om at skulle bygge sit eget fundament kan få sveden til at løbe på de fleste gør det selv-entusiaster. Men det er slet ikke så svært, med en simpel teknik og nogle bestemte retningslinjer, kan du sagtens selv lave et fundament ved hjælp af stolpesko.

Læs mere: Lær at støbe et fundament - Verdens nemmeste FUNDAMENT

Redaktionen anbefaler: Lær at støbe STOLPESKO

Mal som en professionel

Der er rigtigt mange erfaringer fra maleren, som vi glade amatører kan have glæde af at kende til, når vi skal svinge penslen.
Det er eksempelvis altafgørende for resultatet af dit malerarbejde, at væggen, du skal male, er glat og flot, inden du går i gang.
Derfor kan du her på siderne lære alt fra, hvordan du spartler huller i væggen over spartling af gipsplader til fuldspartling af hele vægge.

Lær at spartle huller i artiklen Sådan spartler du huller

Lær at spartle gipsplader her: Sådan spartler du gipsplader

Se, hvordan du fuldspartler en væg her: Sådan fuldspartler du vægge

Vi giver dig også råd til, hvordan du kan ændre hele udtrykket i et rum ved at male loftet.

Læs mere her: Maling af træloft

Tips og tricks fra mureren

Vi har samlet en lang række videoer med tips og tricks fra mureren. Du kan blandt andet blive klogere på, hvad saltpeterudtræk på murværket er, og hvordan du fjerner det mest effektivt.

Se mere: Fjern salpeterudtræk på murværk

Derudover kan du blandt andet lære, hvordan du kan slå hul i en bærende væg eller sikre dig, hvordan du ikke kommer galt afsted, når du skal bruge PU-skum.

Redaktionen anbefaler: Vælg den rigtige PU skum

De rigtige håndværker-teknikker i dagligdagen

Flere af de tips og tricks, du finder her på siderne, gør dagligdagens gøremål lettere. Vores vvs’er viser dig for eksempel, hvordan du lettest renser og skiller din vandlås og afløb under køkkenvasken ad.

Læs mere her: Sådan vedligeholder og monterer du afløb

Et andet dagligdagsproblem er rod i ledninger, og ledninger der løber langs gulve og lister og forstyrrer øjet. Heldigvis findes der mange måder at gemme ledningerne væk på, det er bare om at finde en løsning, der passer til ens behov.
Vil du gemme ledningerne væk? Med en kabelskjuler, ledningsskjuler eller ved at fræse ledningen ind i væggen?

Find inspiration i artiklen her: 9 tips: Få ledningerne til at forsvinde