Skur

Et skur er sjovt og udfordrende at planlægge og bygge, og det er uanset, om du vil bygge et stort eller lille. Vi har masser af byggevejledninger til lækre skure, som du kan bygge efter, og der er også tonsvis af andre relevante artikler, du vil have glæde af at læse. God fornøjelse med projektet!

  Inden du går i gang
  Alle artikler om skure

  Et skur er uundværligt

  Er du hus- og haveejer, har du helt sikkert en masse redskaber, værktøj, cykler og andet, som har brug for et sted at være opbevaret, når du ikke bruger det. Det er derfor næsten umuligt at undvære et skur.

  Du kan sagtens bygge skur selv, men før du går i gang med byggearbejdet, er der nogle ting, der er værd at overveje. Et skur er nemlig ikke bare et skur.

  Inden du går i gang med at bygge skur

  Før du går i gang med dit skur til haven, må du først og fremmest have overvejet, hvad du egentlig har brug for. Der findes nemlig forskellige typer skure, alt efter hvad du skal bruge det til, og hvad du skal opbevare i skuret.

  Måske har du kun brug for et lille skur til dine haveredskaber. Her drejer det sig mest om, at dine ting kan stå i tørvejr.

  Se en byggevejledning på et redskabskur her: Redskabsskur i miniudgave

  Hvis du skal opbevare fx din plæneklipper og dine havemøbler, har du måske snarere brug for et stort skur, hvor det hele kan være, når du ikke bruger det, og så tingene kan stå i læ for regn og vind.

  Skal du bruge et cykelskur eller brændeskur, drejer det sig igen mest af alt om at bygge et skur, hvor der er tørvejr.

  Du kan også opbevare dine haveredskaber i en holder på væggen, så alle dine ting er samlet ét sted.

  Det behøver ikke være dyrt, og du kan sagtens bygge et billigt skur, som både er flot, og som har plads til alle dine ting.

  Læs mere her: Arkitekttegnet skur bygget af billige materialer

  Isoleret skur

  Hvis du skal bruge dit skur til at opbevare fx elektrisk værktøj og maling, er du nødt til at bygge et isoleret skur, da disse ting ikke tåler frostvejr.

  Det behøver slet ikke være svært at bygge et isoleret skur selv, hvis du tænker isoleringen ind i byggeprocessen fra start. Efterisolering af skur er en sværere opgave, men dog ikke umulig.

  Med et isoleret skur i haven kan du opbevare alle dine el-værktøjer og malingrester, og hvis du bygger et stort skur, kan du også selv bruge det som arbejdsplads om efteråret og om vinteren.

  SE BYGGEVEJLEDNINGEN: Byg selv isoleret skur

  Regler for skur

  Når du har besluttet dig for, hvilken type skur du har brug for, og hvor stort et skur, du skal bygge, er du næsten klar til at gå i gang med byggearbejdet.

  Inden du begynder byggeprocessen, er det vigtigt, at du har undersøgt, om du overhovedet må bygge skur på din grund.

  Du skal derfor have tjekket op på bebyggelsesprocenten, regler i lokalplanen og evt. i din grundejerforening.

  Reglerne for at bygge skur lyder, at det samlede antal småbygninger på din grund ikke må overstige 50 kvm. Ellers skal du søge om byggetilladelse. Du skal også undersøge reglerne for at bygge skur i skel, hvis du bygger tæt op ad naboen eller lignende.

  Byg selv skur

  Det behøver hverken være svært eller dyrt at bygge skur selv. Du kan selvfølgelig også købe et skur samlesæt eller et færdigbygget skur i et byggemarked, men det vil ofte være meget dyrere end at bygge det selv.

  Når du bygger selv, bestemmer du også helt selv, hvor stort et skur, du vil bygge, om du vil bygge et frostfrit skur, eller hvordan dit skur skal indrettes.

  Det er vigtigt, at du bygger et solidt fundament til skuret. Den bedste og nemmeste løsning er her at lave et punktfundament.

  Når du bygger skur selv, bør du også overveje, hvilken type dør du skal have i skuret. Bygger du et isoleret skur, er du fx også nødt til at montere en isoleret dør.

  Hvis du fx vil spare plads i skuret, kan du montere en skydedør.

  LÆS MERE: Dør til skur - det skal du vide

  Ryd op i dit skur

  Uanset om du har bygget et haveskur, et redskabsskur, et isoleret skur, et stort eller et lille skur, er det vigtigt, at du holder orden. Ellers bliver skuret hurtigt rodet og uoverskueligt.

  Indretning af skur er ikke en svær opgave. Du kan spare meget plads i skuret ved at tænke kubikmeter frem for kvadratmeter. Du kan fx hænge dine redskaber på væggen for at spare plads.

  LÆS MERE: 9 tips: Få mere plads i skuret

  Side 1 / 2