Gipsplader

Gipsplader er geniale, når du skal bygge indendørs og kan bruges til talløse projekter. De er lette at arbejde med og findes i flere varianter. Her på siderne får du inspiration og vejledning til, hvordan du bygger med gipsplader.

  Gipsplader

  Gipsplader er geniale, når du skal bygge indendørs og kan bruges til utallige projekter. Gipsplader er lette at arbejde med og findes i flere varianter. Her på siderne har vi samlet en stribe gør det selv-vejledninger, der guider dig sikkert gennem arbejdet med gipsplader.

  LÆS OGSÅ: Opsætning af gipsplader

  Gipsplader med isolering

  Det er muligt at købe gipsplader med isolering monteret på den ene side. Isoleringen på gipspladerne er typisk lavet af polystyren og er ofte omkring 30 cm. Gipsplader med isolering er beregnet til indvendig efterisolering af kolde men derudover sunde ydervægge.

  Gipsplader priser

  Priserne på gipsplader kan variere meget efter kvalitet, og egenskaber. En almindelig 13 mm gipsplade på 90 x 240 cm kan typisk købes fra omkring 40 kr. pr stk.

  Gipsplader til loft

  Der er ikke forskel på gipsplader til væg og gipsplade til loft. En almindelig gipsplade vejer dog omkring 10 kg pr. m2, så det er værd at overveje, hvordan du vil holde gipspladen sikker på plads, mens du skruer den fast. Den nemmeste løsning er uden tvivl et gipshejs, som kan lejes, eller bygges af gør det selv’eren for mindre end 200 kr.

  LÆS OGSÅ: Byg gipshejs til under 200 kroner

  Gipsplader mål

  Gipsplader laves i rimeligt faste mål. Tykkelsen er 13 mm, mens højde er 240 cm. Bredden kan variere mellem 90 eller 120 cm. Har du behov for et andet mål på gipspladen, er det meget nemt at tilpasse størrelsen med en sav eller hobbykniv

  Gipsplader til vådrum

  Skal du sætte gipsplader op i dit bad, skal du bruge vådrumsgips, der er behandlet med en fugtafvisende imprægnering. Almindelige gipsplader vil nemlig optage fugt fra luften og med tiden begyndte at smuldre. Der er forskellige regler for opsætning og materialevalg alt efter, hvor i et vådrum, gipsen skal opsættes. Du kan læse mere om reglerne på Statens Byggeforskningsinstituts hjemmeside.

  Spartle gipsplader

  Samlingen mellem to gipsplader skal efterfølgende spartles, for at få en jævn og ens overflade. Du kan læse mere om, hvordan du spartler gipsplader i denne vejledning: Sådan spartler du gipsplader.