10 opgraderinger til badet

Det koster en brækket arm at lave et helt nyt badeværelse. Men heldigvis kan det klares med mindre. Der findes nemlig mange fede ting, der får rummet til at fremstå som nyt, og som du selv nemt kan kan installere.

Mulighederne er mange, hvis du gerne vil opgradere dit badeværelse. Hvad enten det skal være flot eller funktionelt eller måske begge dele, så har producenterne af tilbehør til badeværelset helt sikkert en løsning, som passer til dine behov.

I vores oversigt, som du kan hente her på siden, har vi samlet 10 forskellige opgraderinger til badeværelset, så hvad enten du vil have musik under bruseren, trådløs betjening af vandhanen eller lækkert lys i spejlet, så har vi et bud på din næste opgradering til badeværelset, som med garanti vil få det til at fremstå som det rene luksus.

Berøringsfri vandhane er trådløs blær

Med den infrarøde sensor tænder hanen, når du stikker hænderne ind foran, og slukker selv, når du fjerner dem igen. Det sparer dig for en del vand, og installering af vandhanen er let, da sensoren kører på batteri. Temperaturen på vandet indstilles let på en lille tap på siden af vandhanen.

  • Fra 1.000 kr.

Skift til miljø-venlig belysning med led-pærer

Den rette belysning er vigtig. Det gælder på badeværelset såvel som i resten af huset. At udskifte de gamle lamper eller spots på badeværelset til nye, lækre LED-spots er en diskret, men effektiv måde at shine badeværelset op. Ud over at give et behageligt lys er LED-pærer også energibesparende.

  • Fra 50 kr.

Hæng toilettet på væggen

At skifte toilettet fra en gulvmodel til et væghængt toilet gør en stor forskel på badeværelset. Et væghængt toilet er både pænt at se på, men også langt lettere at rengøre, da det ikke fylder så meget i rummet - og så er det let at montere på egen hånd. Du må udskifte toilettet på egen hånd, men kun, hvis du kan tilslutte det nye toilet til den eksisterende afløbsstuds. Det kræver, at der er en afspærringsventil (ballofix), så du kan lukke for vandet.

  • Fra 2.500 kr. (inkl. ophæng)

Toilettet bliver holdt oppe af et solidt stativ, som er gemt bag en plade.

Stativet med cisternen stilles op og gøres fast. Benene på stativet indstilles til den ønskede højde. Beslagene ind til væggen justeres i længden, så det passer med afløbet i gulvet.

Ophæng til kummen gøres fast. Når stativet sidder solidt, påsættes en frontplade, der gemmer mekanikken. Efter det gøres ophænget til kummen fast i stativet.

Skålen skrues fast på beslagene. Den tunge skål klodses op, så åbningerne kan presses ned over mufferne på billede 2. Toiletsædet monteres til slut.

Slip for kloakstank med green drain

Findes der noget klammere end lugten af kloak, der bølger op gennem afløbet i badeværelset og op i dine næsebor? Den hæslige lugt kan du slippe for med Green Drain. Det er et vandfrit membran-lugtlukke, som lader vandet flyde ned i afløbet, men forhindrer gennemtrængning af lugt og sundhedsfarlige gasser som radon. Green Drain består af en plastramme med en forseglingsmembran, som er let at installere i afløbet.

Samtidig med at vandet kan flyde igennem Green Drain, forhindrer låsen også, at vandet kan komme op igen, så du undgår, at vandet står op i badeværelset. Desuden sikrer Green Drain også, at skadedyr ikke kan komme op gennem afløbet.

Få tørre håndklæder og varmt badeværelse

En håndklædetørrer er en genial og relativt simpel opgradering. Der findes mange forskellige varianter, og der er også forskellige tilslutningsmuligheder. Håndklædetørreren kan både tilsluttes fjernvarmen, men også elektrisk varme ved hjælp af en såkaldt elpatron. Den kan ikke på egen hånd varme et badeværelse op, men den kan være et fint supplement til opvarmningen fra eksempelvis gulvvarmen.

  • Fra 500 kr.

Tag musikken med i badet helt ind under bruseren

Hører du også musik, når du er i bad? Takket være et genialt samarbejde mellem Philips og Grohe kan du nu tage lyden med helt ind under bruseren med Bluetooth-højttaleren Aquatunes. Bluetooth-rækkevidden er cirka ti meter, så du kan sende musikken fra din telefon til højttaleren, uden at førstnævnte bliver våd.

Nem og billig gulvvarme

Med gulvvarmemåtter fra Heatcom kan du slippe for kolde fødder. De tynde varmemåtter lægges lige under fliserne og findes i forskellige effektvarianter, alt efter om du ønsker totalopvarmning af rummet eller bare som supplement til eksempelvis en radiator.

Varmemåtterne kan indstilles til at tænde og slukke på forskellige tidspunkter og køre, når du vælger det.

  • Ca. 500 kr. pr. m²

Måtterne rulles ud. Gulvvarmemåtterne rulles ud, så du er sikker på, at de passer til rummet. Måtterne klippes til. Pas på ikke at ramme ledningerne.

Måtterne dækkes med gulvspartelmasse. Massen fordeles i et tyndt lag oven på måtterne. Når den er tør, kan du lægge fliser ovenpå. Du kan i øvrigt også lægge måtterne oven på et eksisterende lag fliser.

Spejl med lys, sensor og varme

Hvis du skal op i badeværelsernes superliga, skal du have et spejl med lys, sensor og varme. Med sådan en topmodel tænder lyset i spejlet automatisk, når du stiller dig foran det, og det giver et behageligt lys til rummet.

Hvis du også investerer i et spejl med indbygget varme, kan du slippe for at skulle tørre dug og fugt af spejlet, når du har været i bad. Det er en dyr opgradering, og hvis du vil spare lidt på budgettet, kan du købe en varmemåtte, som du monterer bag dit eksisterende spejl. Så tager det duggen for dig.

  • Fra 3.000 kr.

Skru ned for støjen med ny ventilation

Er du træt af larmen fra ventilatoren på badeværelset? Så har du en gammel model, og sådan en kan nemlig larme med mere end 40 decibel. Du gør dig selv og dine ører en tjeneste ved at udskifte den gamle støjudsender med en spritny, støjfri og appstyret model fra Pax.

Dens støjniveau kan ligge på imponerende 20 decibel, og med en app på din smartphone har du mulighed for at indstille ventilationen til fx at køre på bestemte tidspunkter af døgnet, at køre med lav, konstant hastighed eller køre med høj hastighed, hvis rummet er fugtigt efter et bad. Nemt og smart - og støjfrit!

Ekstra kapacitet med usb-stikkontakter

Hvis du skal udskifte kontakterne, bør du opgradere til stikkontakter med indbygget USB-stik, som fx kan bruges til opladning af telefonen. Det er tilladt at skifte stikkontakter, så længe der ikke er tale om en ny installation, så derfor må du godt selv opsætte USB-kontakter i badeværelset.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Badeværelse