Pexrør til varme

Nu skal rørene til det varme vand lægges. Her bruger vi 15 mm pexrør. Pexrør findes i forskellige dimensioner, og det er vigtigt, at du får fagmanden til at vælge den, der passer bedst til gulv og varmeanlæg

Nu skal rørene til det varme vand lægges.

Her bruger vi 15 mm pexrør. Pexrør findes i forskellige dimensioner, og det er vigtigt, at du får fagmanden til at vælge den, der passer bedst til gulv og varmeanlæg.

Vær helt sikker på, at du har rør nok, inden du starter, og overdriv gerne længden i starten, så du er sikker på, at slangen kan nå helt hen til det sted, hvor den skal kobles på varmeanlægget. Først da kan du starte med at fastgøre slangen med strips. '

Klip aldrig pexrøret over, før du er nået til vejs ende. Sørg for at lægge røret således, at du kommer hele gulvet igennem … og retur til udgangspunket, uden at slangen krydser sig selv undervejs.

Fagmanden sætter strips ved hvert andet kryds, det vil sige med ca. 20 cm’s mellemrum. Røret lader han køre langs hver eneste øvre ribbe på armeringsjernet.Med disse 15 mm rør skal der ca. være en afstand mellem to rør på 10-15 cm.

Bruger du derimod 22 mm rør, kan afstanden være ca. 20 cm.De steder, hvor der er markeret med rød spray, at her står et møbel, køres rørene udenom.

Der er nemlig ingen grund til at opvarme fx skabet og under toilettet. Når alle strips er sat fast, skal alle strip-enderne klippes af.

De kan nemlig stikke op gennem betonen, når der bliver støbt. Det overskydende stykke rør hænges op på væggen, så vvs-manden senere kan tilslutte gulvvarmen.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Badeværelse