Wedi-plader er blot et af flere lignende produkter, som helt kan ændre den måde, du bygger på. Hvis du før har bygget i letbeton, når du skulle opføre noget i badeværelset, vil du hurtigt komme til at elske de lette wedi-plader.

Wedi-plader er ikke kun letvægtere at bakse rundt med, men også nemme at save i med en fukssvans, nemme at rette til med en hobbykniv eller sågar fræse i, hvis du fx lægger wedi-plader som gulv og vil have gulvvarmeslanger i.

Masser af muligheder med Wedi-plader

Wedi-pladerne er så stærke, at du også kan vælge at bygge et bord, som du efterfølgende fx kan beklæde med fliser. Eller du kan lave en lille bænk i wedi-plader i badet, som du kan sidde på. Wedi-pladerne kan fint holde til en fuldvoksen mand, også selv om spændet er i hele wedi-pladens længde.

Wedi-pladerne kan limes til væggene med en særlig lim, der hærder relativt hurtigt. Bruger du dem som vægbeklædning, kan de skrues fast med specielle skruer, og på gulvet klæbes wedi-pladerne fast ligesom fliser.

Wedi-plader godkendt til vådrumsplader

Wedi-pladerne er godkendt til vådrumsplader. Det samme er nogle af de konkurrerende produkter. Det er dog en god idé lige at tjekke godkendelsen, inden du køber dine vådrumsplader.

Vådrumsgodkendelsen betyder, at du uden videre kan bruge vådrumspladerne både som gulv eller til at beklæde vægge, og altså også som vinger i brusenichen eller sågar til et badekar. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du bruger vådrumspladerne.

Når wedi-pladerne er sat op, skal de – akkurat som var det vådrumsgipsplader eller letbeton – vådrumssikres med en membran, der stryges eller rulles på. Det er den membran der sikrer, at badeværelset holder tæt. Ovenpå membranen kan du så pudse, lægger fliser eller hvad du nu ønsker på dine wedi-plader.

Redaktionen anbefaler: Undgå at ramme vandrøret i væggen

Du har ramt et vandrør. Vandet fosser ud, og du risikerer både vandskader og dyre regninger til blikkenslageren, der skal fikse hullet.

Derfor kan det godt betale sig at være på den sikre side, INDEN du borer i væggen. Vi har ofte hørt om nogen, der bare lige skulle hænge et nyt skab op under håndvasken, sætte en hylde op i brusekabinen eller sætte nye køkkenskabe op. Og så skete det. Selvom de var så sikre på, at det ikke lige var dér, vandrøret løb.

Derfor anbefaler vi, at du bruger en vægscanner, inden du borer i din væg. Vægscanneren detekterer metallet i vandrøret, så du kan se præcis, hvor det løber.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med vægscanner for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her ser du en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner: