Vandet ser uskyldigt ud, men det gælder om at få lukket sprækker og huller, så vandet ledes væk.

Vandet ser uskyldigt ud, men det gælder om at få lukket sprækker og huller, så vandet ledes væk.

Er der hul i asfalten ud for dit hus, er det dig, der skal sørge for, at det bliver repareret, hvis du bor på en privat fællesvej. Det lyder rasende dyrt, men bare rolig: Du behøver ikke ringe efter de professionelle. Små huller kan du sagtens klare med reparationsasfalt.

Hvad er kold asfalt?

Bitumenen i reparationsasfalt er en lidt anden type end i normal asfalt, og den kan fyldes i hullerne helt ned til minus 26 grader – uden at varmes op. Derfor kaldes den også kold asfalt. Når den er stampet, og bilerne har komprimeret den over en tid, er den lige så solid som traditionel asfalt.

Kold asfalt købes i spande med 20-25 kilo til 300-600 kroner. Mål dybden på dine huller, og spørg i dit byggemarked, hvilken type der passer til dine reparationer.

Kold asfalt er tænkt til reparationer, men du kan også bruge den til mindre flader, hvor du har brug for en fleksibel belægning.

Derfor er det gået galt!

Når asfalten sprækker, og der siver vand ned gennem den, svækkes underlagets bæreevne. Så vil tunge biler presse asfalten ned, og sprækkerne bliver større. Efter et stykke tid risikerer du, at skaderne har udviklet sig til et regulært hul, og derfra nedbrydes både bærelag og asfalt stadig hurtigere.

Helt galt går det, når det bliver vinter. Når vand, der er spærret inde i en revne, fryser til is, udvider det revnerne og presser asfalten op, så bilerne slår den løs.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få en trin-for-trin vejledning til, hvordan du reparerer huller i asfalten.