Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg selv skære en glasrude til?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Underlaget skal være solidt og helt plant, når du skærer i glas.

Underlaget skal være solidt og helt plant, når du skærer i glas.

PROBLEM:

Jeg vil skære et stykke glas til, så det passer til mit nye drivhus. Kan jeg gøre det, så det bliver pænt, eller er det en opgave for glarmesteren?

LØSNING:

Det er faktisk ikke så svært at skære i glas, som man skulle tro, men det kræver, at du er grundig og har det rette værktøj. I dette tilfælde er det rette værktøj hverken dyrt eller kompliceret at bruge. Her er den gode gamle glasskærer din ven, og det er enormt vigtigt, at den er ren og smurt – det bliver den, ved at du dypper den i petroleum, inden du skal skære – dyp den hver gang du laver et nyt snit.

Det er vigtigt, at underlaget er helt plant, så glasset ikke knækker. Træk glasskæreren fra den ene ende af glasset til den anden i én lang, glidende bevægelse, og så vil du kunne knække stykket af – helt uden problemer og ridser.

Redaktionen anbefaler: Glasskæreren – genial og skarp følgesvend

Øvelse gør mester

Selvom det ikke er svært at skære i glas, så kræver det alligevel, som så meget andet, lidt øvelse, inden du bliver lige så god som glarmesteren. Få fat i nogle stykker gammelt glas, som du kan øve dig på, så du ikke kommer til at ødelægge det nye, som du skal montere i drivhuset eller andre steder. Det kan blive dyrt.

Øv dig på at lave ét langt skær i glasset – så bliver det pænest.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage