Få styr på det juridiske omkring tilbygninger

Hvis du drømmer om at forsyne din bolig med eventyrlige tilbygninger, skal du have styr på det juridiske. Det er faktisk en god idé at tænke jura ind i billedet allerede, når du køber boligen.

© depositphotos.com

Tilbygninger er ét af de helt store gør-det-selv-projekter. Det kræver en hel del planlægning, en smule ekspertviden, og ikke mindst at du har styr på din jura. Derfor kan det være en stor fordel at have en advokat med på råd, når du kigger efter en bolig med tilbygningsmuligheder. På den måde kommer du godt fra start med projektet.

Undgå smuttere med hjælp fra en advokat

Det er selvsagt ærgerligt at bygge sit drømmeslot for blot at finde ud af, at man er nødt til at rive det ned igen. Det kan i yderste konsekvens være tilfældet, hvis dine tilbygninger kommer i karambolage med byggelovgivning eller lokalplan.

Af samme grund kan det være en god idé at alliere dig med en boligadvokat, som har helt styr på det juridiske omkring tilbygninger. Du kan med fordel starte med køberrådgivning, når du er på udkig efter boligen med perfekte tilbygningsmuligheder.

På den måde sikrer du dig fra første færd, at du faktisk kan kaste dig ud i dine gør-det-selv-planer for den nye bolig. Det er langt mere ønskværdigt scenarie end dét, hvor du allerede har brugt en formue på at købe ind til, og eksekvere på, tilbygningen – som så må jævnes med jorden igen.

Dét kan en boligadvokat hjælpe dig med:

  • At gennemgå din købsaftale
  • At afklare mulighederne for tilbygning på grunden
  • At varetage dialogen med banken og ejendomsmægleren
  • Rådgivningsskrivelse og godkendelsesskrivelse
  • At udarbejde, kontrollere og tinglyse skøde
  • At udarbejde og kontrollere refusionsopgørelse

Hvad koster køberrådgivning?

Prisen for køberrådgivning varierer alt efter, om du vil have støtte og vejledning gennem hele processen eller blot til enkelte emner. For 5.000 kroner kan du få en fuld pakke med det hele, så du kommer godt fra A til Z og undgår ærgerlige juridiske smuttere.

Sørg for at vælge et firma med stor ekspertise, minimal ventetid og gode kundeanmeldelser. Det kan også være en fordel at vælge en digital advokat, så du slipper for transporten. Det kunne f.eks. være NEMADVOKAT, som med mere end 24.000 bolighandler i bagagen, har styr på alle aspekter af lovgivningen.

Tilbygning uden advokat? Dét skal du være opmærksom på

Hvis du ønsker at gøre-det-selv helt uden hjælp fra advokater, er der en del ting, du skal være opmærksom på. I forbindelse med tilbygninger skal du læse op på lokalplanen og eventuelle servitutter. Du kan henvende dig til kommunen for at blive klogere.

Du skal også læse op på bygningsreglementet og eventuelt vådrumsreglementet, hvis du skal lave en tilbygning med bad. Skal du foretage vand- og elinstallationer, skal du undersøge de kommunale retningslinjer. Sidst, men ikke mindst skal du naturligvis ansøge om byggetilladelse. Dit projekt skal nemlig godkendes af kommunen.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Bygninger