Præcise mål med byggesnor

En murersnor kan være en hjælp i mange tilfælde: både stolper, sokkelsten, tagrende, belægningssten og meget andet bliver præcis, som du vil have det – snorlige.

Byggesnor

En simpel snor kan være en kæmpe hjælp til at sikre, at dine projekter bliver fuldkommen lige.

Det eneste, du skal være opmærksom på, når du spænder den snor ud, du vil rette dit byggeri ind efter, er, at dine stolper, sten eller andet ikke rører ved selve snoren. Så risikerer du nemlig, at de skubber en smule til snoren, og så bliver resultatet upræcist.

Løsningen, som vi præsenterer her, er at holde en fast afstand til snoren.

Brug en murersnor. Den er nemt at se, fordi den har en meget tydelig farve. Og så er den ikke så glat, at den går op, som en nylonsnor fx nemt kan gøre.

På lige linje

Med en snor mellem de to yderste stolper eller sokkelsten kan du sætte de mellemliggende snorlige. Sæt en afstandsbrik eller andet i klemme under snoren, så den skubbes fri af stolpen. Så skubber stolperne ikke til snoren.

Brug metoden til fx:

 • Hegnsstolper
 • Fundablokke
 • Tagspær

En mellemliggende stolpe skal holde én afstandsbriks afstand til snoren. På den måde undgår du, at stolperne skubber lidt til snoren og skaber en ujævn linje.

I den rette højde

En snor spændt ud mellem pæle kan, med hjælp fra et laservaterpas, holde en linje, du fx kan styre højden på en sokkel med. Sænker du snoren i den ene ende, kan samme metode bruges til en belægning med fald.

Brug metoden til fx:

 • Belægning
 • Bund under støbning

Snoren er spændt ud mellem to pæle. Med et laservaterpas har vi sikret, at den sidder vandret.

Nu kan snoren bruges til at rette belægningsstenene ind efter ved at måle samme antal centimeter ned fra snoren.

Med det rigtige fald

Tagrenden skal naturligvis hælde hen mod nedløbsrøret. Her hjælper snoren, som gøres fast til det første (og højest placerede) konsol- eller rendejern.

I den anden ende, på det nederste konsoljern, binder vi snoren fast på samme sted på konsoljernet, som vi gjorde på det første.

Da sidste konsoljern sidder lavere end det første, hælder snoren, og så kan vi styre efter den.

Brug metoden til fx:

 • Tag m. hældning
 • Drænrender

Det første konsoljern sættes højest muligt på sternbrættet. Vi binder en snor fast til jernet.

Snoren er bundet til samme sted på det sidste (og lavest placerede) konsoljern. Nu kan alle de mellemliggende jern sættes op efter snoren.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Bygninger