Intro
Vejledning
01
Sådan gør du
4
Trin
Holderen er lavet af billige reglar og planker. De er ikke trykimprægnerede, for holderen hænger beskyttet i skuret, så det er ikke nødvendigt.
Det er nemt at ændre på målene, hvis du har flere redskaber. Vi har lavet holderen 90 cm bred, men du kan godt gå op til 130 cm, uden at den nederste hylde vil bue for meget.
De to reglar i midten holder på redskaberne og sidder så højt, at de lange redskaber kan komme ind under de yderste - men ikke højere, end at de korte også får støtte. Du kan flytte dem op eller ned, så de passer til netop dine haveredskaber.
Sav brædder og reglar til. Her bruges en kapsav, men du kan sagtens bruge en helt almindelig fukssvans. Sav også et hjørne af de to lodrette sider (A), 8 cm inde fra begge sider, for at runde hjørnerne lidt - det gør holderen mere elegant.
De to brædder (B) saves midt igennem på den lange led. Brug en rundsav eller en stiksav, som du kører langs et lige bræt eller en føringsskinne.
Holderen samles. Skru siderne (A) på B-, C- og D-stykkerne. Start med toppen, derefter bunden og så stykkerne i midten. Bor for med et 4 mm bor, så træet ikke flækker. Du kan evt. lime samlingerne for at give holderen ekstra styrke.
Materialer
21 x 145 mm planker:
• 2 sider (A) a 150 cm
• 2 stk. bag- og bundstykker (B) a 86 cm (flækkes hver i to)
• 1 bundstykke (C), 86 cm
45 x 45 mm reglar:
• 2 tværstykker (D) a 86 cm
Desuden:
• Skruer, 5 x 60 mm
• Evt. trælim
Specialværktøj
• Hulbor
Tidsforbrug
4-5 timer
Pris
Cirka 300 kroner
Sværhedsgrad
Et helt enkelt projekt, hvor alle kan være med.
Tegning
Sådan er holderen bygget
Redskabsholderen består af to sider (A) og to bagstykker (B), der er tilpasset det bærende skelet i skuret, hvor det skal sættes op. Bunden (af B- og C-stykket) er lidt bredere end siderne, så haveredskaberne kommer til at stå lidt skråt. Den forreste kant (B) forhindrer, at de glider ud af holderen. De to reglar (D) i midten med “halve huller” sørger for, redskaberne ikke rutsjer.
De “halve huller” laves ved at spænde de to reglar (D) sammen. Her afmærkes hullernes centrum 13 cm fra enderne og med 10 cm mellem hvert hulcentrum, så der er plads til syv huller i alt. Med et hulbor bores 40-45 mm huller med centrum i revnen mellem reglarne. Bor først fra oversiden. Vend så reglarne, og bor færdigt fra den anden side med midterborets hul som udgangspunkt.
