5 gode råd til dig, der skal flytte

Står du overfor en flytning? Det kan virke som en stor og uoverskuelig mission at få pakket sine mange ejendele ned og flytte i en ny bolig, men med få gode råd kan du gøre flytningen lettere.

Mænder, der flytter
© shutterstock.com

Fordel vægten i dine flyttekasser

Når du skal pakke dine ting ned i flyttekasser, så er det vigtigt, at du forholder dig en smule strategisk. Nogle genstande er nemlig en hel del tungere end andre, og hvis du kun pakker tunge ting i én flyttekasse, så kan den blive meget udfordrende at få bakset op på 4. sal.

Bøger er eksempelvis ret tunge at fragte, og derfor er det en fordel, hvis du fordeler bøger ud over flere flyttekasser. Her kan du fylde kassen halvt op med bøger for derefter at tilføje tøj, der ikke vejer det store. På den måde sikrer du, at du ikke står med en masse tunge kasser, som næsten ikke er til at fragte.

For overskuelighedens skyld er det en god ide at navngive alle flyttekasser, så du har godt styr på, hvad du opbevarer i hvilke kasser. Dermed behøver du ikke at åbne hver enkelt kasse for at se hvad den indeholder, men du kan gå direkte til den kasse med køkkensager, som du skal bruge.

Dette gør det også nemmere at fordele dine flyttekasser, så du med det samme kan placere dem i det rum, hvor de skal bruges. Dermed kan kassen med sengetøj komme ind i soveværelset, kassen med håndklæder og toiletsager kan komme ind på badeværelset, og så videre.

Når du skriver på dine flyttekasser, kan du også informere dine hjælpere om, at de muligvis skal til at fragte en kasse med skrøbeligt indhold. Dermed ved de, at de skal være ekstra forsigtige med lige netop denne flyttekasse.

Pak skrøbelige genstande sikkert ind

Udover at skrive på flyttekassen, at indholdet er skrøbeligt, så bør du også bruge beskyttende emballage, før du pakker genstande, som glas, tallerkner og vaser, i flyttekasserne. På den måde kan du være sikker på, at dine ting kommer uskadt frem til din nye bolig.

Brug eksempelvis avispapir, bobleplast eller bølgepap, som effektivt beskytter indholdet mod stød, ridser og slag. Under en flytning kan der ske uheld, men når du anvender emballage som dette, minimerer du risikoen for ødelagte ejendele.

Transportér bløde genstande i plastiksække

Sidst men ikke mindst kan du anvende en rulle plastiksække til at transportere dine bløde genstande. Hvis du er ved at løbe tør for kasser, eller du ikke ønsker at bruge alle dine penge på flyttekasser, så kan du med fordel pakke dit tøj, sengelinned og håndklæder heri.

Sækkene er et billigere alternativ, som gør det nemt at flytte indholdet, og du sikrer, at de forskellige tekstiler ikke bliver beskidte under flytningen. Her kan du eventuelt rulle dit tøj, så du undgår, at det bliver alt for krøllet.

    Andre læser lige nu ...