DIY med parfumeflasker: 3 sjove idéer

Parfume er ikke bare enormt lækkert at dufte til, de duftende dråber kommer som regel også i en smuk indpakning. Det kan faktisk være helt ærgerligt at skulle skille sig af med parfumeflasken igen. Men så er det jo heldigt, at du kan bruge den til DIY!

© Depositphotos.com

Er du også vild med dejlige dufte? Vores lugtesans åbner op for en forunderlig verden af sødmefulde, friske, blomstrende, skarpe og milde dufte. Dem kan du nyde med gode parfumer, der får dig til at dufte skønt til både hverdag og fest.

Og dufteventyret slutter ikke her. Du kan nemlig bruge dine parfumeflasker og -flakoner længe efter, at dråberne er opbrugt. Det får du 3 gode gør-det-selv-idéer til her på siden.

Mangler du duften fra dine drømme?

Hvad er din drømmeduft? Er du en Elizabeth Arden, en Ralph Lauren, Dolce & Gabbana, Calvin Klein eller Hugo Boss? Parfumer fås i mange skønne udformninger og flasker, og de fås også til mange forskellige priser.

Hvis du er på jagt efter en drømmende dejlig duft til en lige så dejlig pris, kan du kigge hos Coolshop. Det er en danskejet webshop, som efterstræber lave priser og tilbyder hurtig og gratis fragt. Her finder du et hav af duftende dråber af de ovenstående mærker såvel som brands som Clean, Montblanc, Escentric Molecules, Clinique, Karl Lagerfelt med flere.

Når du har nydt at gå velduftende gennem livet, indtil flasken er tom, kan du bruge den til gør-det-selv-projekter. Det kan også være, du allerede har nogle smukke, antikke parfumeflasker stående. Find dem frem og kom i gang med de tre nedenstående DIY-idéer.

1. Duftpinde

En meget populær gør-det-selv-idé med gamle parfumeflasker er duftpinde. De er rigtig nemme at lave, og de kræver ikke meget mere end en parfumeflaske, duftneutral olie, æterisk olie og grillspyd. Ja, du hørte rigtigt, du kan lave lækre duftpinde til boligen med grillspyd!

Sådan gør du:

  1. Rengør parfumeflasken, så rester af parfumen fjernes.
  2. Kom 50-100 ml duftneutral olie i flasken - det kan fx være babyolie eller mandelolie.
  3. Dryp 30-50 dråber æterisk olie i flasken, alt efter hvor stærk du vil have duften. Vælg en æterisk olie, som du har lyst til skal fylde rummet med dejlig duft.
  4. Klip den spidse ende af 3-5 trægrillspyd (for udseendets skyld) og sæt dem i flasken.
  5. Vend grillpindene på hovedet efter 24 timer, så olien kan trænge op i pindene.

2. Blomstervaser

Blomstervaser er en meget simpel idé, der næsten giver sig selv. Du skal blot rengøre parfumeflaskerne, fylde dem med vand og sætte blomster i. Tænk over hvilke flasker, der passer til hvilke blomster, så du får det flotteste resultat.

3. Mini-universer

Visse parfumeflasker kan også bruges til at skabe fortryllende miniature-universer. Skru låget af flasken, rengør den og fyld den med alt fra sand til småsten, perler, miniature-planter og kunstige blomster. Skru låget på og nyd synet af dit lille kunstværk!

Vi håber, du er blevet inspireret af vores DIY-parfume-idéer. Hvis du er en smule doven, kan du såmænd også bare bruge de flotte flasker præcis som de er. Sæt dem i et vindue, hvor lyset kan trænge gennem det farvede glas, og brug dem som dekoration i deres egen ret.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Dagligdag