Hjemmelavet juletræsfod med vand

Juletræet holder længere med en juletræsfod med indbygget vand. Har du en stump plade og en stiksav, kan du nemt lave denne pæne, hjemmelavede juletræsfod, som kan genbruges år efter år.

Video

Ligesom en buket blomster, har et juletræ brug for vand, hvis det skal overleve i længere tid i din stue. Derfor kan det godt betale sig at lave denne juletræsfod med vand. I videoen viser vi dig, hvor nem den er at lave.

Læs også: 3 TIPS: Hold juletræet friskt!

Sådan bygger du juletræsfoden:

Udgangspunktet er en limtræsplade (22 mm) på 36 x 36 cm.

Du lægger en stor IKEA tallerken (30 cm i diameter) midt på pladen, og streger cirklen op. Det resterende træ, udenom cirklen, bruger du som lodretstående vangere, og dem laver vi i første omgang fire af (hvor tre bruges til vangere og en bruges til klodser).

Da vi gerne vil have mulighed for at give træet lidt vand, skal der også bruges en beholder, fx et glas eller en dåse, som træet kan stå i. Hvilken beholder du vælger afhænger af træets størrelse. I eksemplet i videoen passede træets stammediameter i størrelse med et gedigent glas med rødkål.

Du placerer glasset i centrum af den runde plade, og stiller de tre vangere rundt om glasset. Herefter skruer og limer du vangerne fast - og til sidst borer du hul i toppen af hver vanger, så der bliver plads til, at der kan komme en skrue igennem vangerne, som kan hjælpe med at holde træet lige – og på plads.

Når julen er overstået, skruer du bare de tre skruer ud igen – løfter træet op – og juletræsfoden kan nu gemmes væk til næste år.

Størrelsen på vores juletræsfod passer til træer på omkring 2 meter og derunder. Vil du lave en fod til højere træer, skal du gå op i diameteren på cirklen, hvilket betyder, at vangerne også bliver længere og dermed mere stabile.

    Andre læser lige nu ...