Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan frisker jeg læder op?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Problem

Jeg har nogle ret medtagne lædersæder i bilen. Hvordan kan jeg genopfriske dem? Og kan det eventuelt lade sig gøre at farve dem?

Løsning

Du kan godt farve lædersæder, men ligefrem at skifte farve på dem kan være meget svært, og de kan ofte få et lidt malet præg. Men de kan med fordel genindfarves med den oprindelige farve. Det kan du gøre, når du skal genopfriske sæderne.

Du bør købe et færdigt sæt med rensemiddel, affedtningsmiddel og farve samt creme, så du er sikker på, at materialerne fungerer sammen. Søg på internettet. Princippet er normalt det samme uanset leverandør: Først rengøres sæderne med et rensemiddel. Sørg for at komme godt ned i syninger med videre, så der ikke opstår“ helligdage”.

Når læderet er tørt, bruger du et affedtningsmiddel, der løsner den oprindelige farveen anelse, så der bliver skabt en god bund. Hvis der er områder, der er helt blanke eller glasagtige, skal de slibes let med slibepapir (korn 180) for at rippe lidt op i dem (slib ikke ind til læderets kerne).

Til sidst påføres ny farve i mange tynde lag. Det bedste er at duppe den på med en svamp, lade den tørre i 30 minutter og så lægge næstelag. Efter en uges tid giver du sæderne lædercreme.

Rengøring af lædermøbler

Alle lædermøbler - uanset om det er lædersæderne i bilen eller lædersofaen i stuen - bliver slidte med tiden. Heldigvis er læder et organisk materialer, som kan nemt friskes op med den rette rengøring og overfladebehandling. Her kan du finde tips til rengøring, rensning og pleje af dine slidte lædermøbler.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Rengøring og pleje af lædermøbler

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage