Mat lak – giver en flot, naturlig overflade på dit trægulv.

En slidstærk overflade som lak er oplagt i køkken-alrummet, hvor der er stor aktivitet og en gang imellem spildes mad på gulvet.

Tidligere var et lakgulv typisk blankt og skinnende med et meget synligt lag oven på træet, der kom til at se kunstigt ud.

Sådan er det ikke længere, for den typiske gulvlak i dag har ikke en meget høj glans og en spejlblank overflade, men er derimod en mat lak, som får træet til at se naturligt ud, da laklaget ikke fremstår særlig tydeligt.

Da mange i dag ønsker et gulv, der ser naturligt ud, vinder mat lak frem til det nye, ubehandlede eller nyslebne gulv. Det skyldes også, at lak giver en stærk overflade, der beskytter træet godt og er nem at gøre rent og vedligeholde.

Lak er også den overfladebehandling, der bedst klarer sliddet i den trafikerede entré og de spildte madvarer i køkkenet, men den fungerer også fint i stuer og værelser.

Mange boliger i dag har store, åbne rum, der hænger sammen, fx køkken-alrum. Da det som regel er pænest, at der er den samme gulvoverflade i hele det store rum, skaber det et behov for gulve, der kan klare det hele. Det behov opfylder lak allerbedst af de overfladebehandlinger, der findes på markedet.

Hent vejledningen, og se, hvordan du lakerer dit gulv