Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Her er tæppemandens bedste tips

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det kan være en udfordring at lægge et stort tæppe rigtigt på fra væg til væg, men her får du den professionelle tæppemands tips, og så kan du sagtens gøre det selv bagefter.

Proftips – få succes, når du lægger væg til væg-tæppe.

Her får du tæppemandens bedste tips til de svære steder - hjørner, paneler, rør, døråbinger uden trin og selve fastgørelsen af tæppet.

OBS: Før du går i gang, skal du sikre dig, at underlaget er fuldstændig plant og rent. Rester af gammelt tæppe skal skrabes af med en stålspartel, hvorefter der skal støvsuges grundigt. Ellers vil det kunne ses, når det nye tæppe er lagt.

Hjørner

Her er tæppemandens bedste tips til hjørner: Skær lodret ned i hjørnet, så du kan komme til at skære en side ad gangen. Sørg for at komme helt ned til gulvet.

1. Skær lodret ned i hjørnet, så du kan komme til at skære en side ad gangen. Sørg for at komme helt ned til gulvet.

Her er tæppemandens bedste tips til hjørner: Læg de to tæppesider ind over hinanden, og tryk dem godt ned mod gulvet hele vejen rundt.

2. Læg de to tæppesider ind over hinanden, og tryk dem godt ned mod gulvet hele vejen rundt. Tjek, at der er noget at skære af hele vejen rundt, og skær så fra hjørnet og hele vejen langs væggen.

Paneler

Her er tæppemandens bedste tips til paneler: Henne ved døren starter du med at skære noget af det overflødige tæppe væk et stykke fra dørkarmen.

1. Henne ved døren starter du med at skære noget af det overflødige tæppe væk et stykke fra dørkarmen.

Her er tæppemandens bedste tips til paneler: Nu har du lidt tilbage at holde i, og det er nemt at skære vinkelret ud fra væggen.

2. Nu har du lidt tilbage at holde i, og det er nemt at skære vinkelret ud fra væggen. Skær nu ind til karmen og ind i døråbningen. Gentag i modsatte side af døren, og læg tæppet ind i åbningen.

Her er tæppemandens bedste tips til paneler: Nu kan du skære hele vejen rundt langs karmen.

3. Nu kan du skære hele vejen rundt langs karmen. Husk at trykke hårdt ned i hjørnet, og skær så. Skift knivsbladet tit, så det altid er skarpt.

Hvilket knivsblad skal jeg vælge?

Det er lidt et spørgsmål om smag og behag, om man vælger den traditionelle lige trapezklinge eller krumklingen, der er udformet som en krog. Tæppemanden anbefaler krumklingen til lange, lige snit langs væggen, mens trapezklingen er bedst til snirklede udskæringer ved fx rør og dørtrin. Du kan også bruge knæk-af-knivsblade.

Taeppemandens tips: Knivsblade

Fastgørelse

Her er tæppemandens bedste tips til at fastgøre tæpper: Tæppet holdes fast langs kanterne med dobbeltklæbende tæppetape.

1. Tæppet holdes fast langs kanterne med dobbeltklæbende tæppetape. Men husk dog, at tæppet skal ligge en uges tid, hvor der gås på det, FØR det klæbes fast. Så kan det udvide sig, og eventuelt overskydende tæppe kan skæres af, inden du limer. På den måde undgås buler inde midt på tæppet, fordi tæppet ikke har kunnet arbejde.

Her er tæppemandens bedste tips til at fastgøre Slut af med fodpanelerne: Slut af med fodpanelerne

2. Slut af med fodpanelerne. Nogle sættes fast med klips, andre skrues eller limes på. Typerne med klips er ofte hule, så der kan trækkes ledninger i dem. Det er smart.

Sådan lægger du gulvtæppe omkring rør

Start med et lige snit vinkelret på røret. Når tæppet er lagt ned omkring røret, er det nemt at finpudse med hobbykniven.

Her er tæppemandens bedste tips til rør: Start med et lige snit vinkelret på røret. Når tæppet er lagt ned omkring røret, er det nemt at finpudse med hobbykniven.

Døråbning uden dørtrin

Her er tæppemandens bedste tips til døråbning uden trin: Sørg for at klæbe tæppekanten godt fast i døråbningen med flere parallelle stykker dobbeltklæbende tæppetape.

1. Sørg for at klæbe tæppekanten godt fast i døråbningen med flere parallelle stykker dobbeltklæbende tæppetape. Tryk tæppet godt ned mod tapen.

Her er tæppemandens bedste tips til døråbning uden trin: Tilpas tæppeskinnen med en nedstryger

2. Tilpas tæppeskinnen med en nedstryger (skinnen er som regel af aluminium eller messing, så det er let), og gør den fast til gulvet, så den ene halvdel ligger på tæppet, den anden på gulvet.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage