Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan sikrer jeg, at gulvet ligger lige?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Hvordan sikrer jeg, at gulvet ligger lige?

Hvordan sikrer jeg, at gulvet ligger lige?

Spørgsmål

Hvordan forbereder man sig bedst på at lægge et nyt gulv?

Svar

Uanset om det drejer sig om fliser eller brædder, skal du lave en prøveoplægning. På den måde kan du planlægge arbejdet og spotte eventuelle fejl og problemer, inden bordet for alvor fanger. Det er også vigtigt at undgå for små stumper gulv ind mod væggene.

En prøveoplægning garanterer naturligvis ikke et perfekt resultat, og du må endelig ikke sætte din lid til prøverunden alene og så lægge gulvet i hast i anden omgang.

Prøveoplægningen er særligt værdifuld, når du skærer og planlægger, men du skal stadig måle efter og sikre lige linjer til syvende og sidst. Kodeordene er forberedelse og tålmodighed.

Gode tips til planlægningen

Når du laver prøveoplægningen og lægger gulvet endeligt, er det vigtigt, at du starter fra midten af rummet. Gamle ejendomme er fulde af skæve vinkler, der kan give dig en træls overraskelse, hvis du starter oplægningen fra et hjørne.

Sørg desuden for at tegne en række retningslinjer på gulvet, som du kan bruge til at tjekke, om gulvet holder retningen og forbliver retvinklet.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage