Byggevejledning
Let
Svær
Undergulv

Se her, hvordan det vigtige undergulv bliver helt perfekt.

Når du skal lægge et nyt gulv, er det vigtigt, at undergulvet er i orden, så det har en lang levetid, og du bliver tilfreds med det.

Du skal sikre dig mod, at der trænger fugt op nedefra, som kan ødelægge strøerne, som gulvet ligger på, og strøerne skal placeres på en solid opklodsning, så de bliver på deres plads og er præcis i vater over hele gulvfladen, så dit færdige gulv bliver helt lige.

Spånplader afslutter undergulvet, og når de er limet og skruet fast til strøerne, kan du lægge det endelige gulv. Der findes rigtig mange muligheder i forskellige prisklasser, fx trægulv, linoleum eller gulvtæppe.

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du gulvspånplader

Vigtig inden du lægger undergulv

Tjek, at betongulvet ikke er fugtigt. Det er en forudsætning for, at undergulvet kan bygges op som her med en fugtspærre på betonen. Fugtspærren sikrer trækonstruktionen mod fugt nedefra, som der kan være en risiko for, men den sikrer også mod evt. radonstråling.

Du kan tjekke, om betongulvet er for fugtigt, ved at tape en kvadratmeter dampspærrefolie fast til gulvet et døgns tid. Hvis der dannes kondens under plastikken, er gulvet for fugtigt til at lægge et gulv blot med en fugtspærre. Du risikerer, at der dannes skimmel under fugtspærren. Hvis dit betongulv er for fugtigt, bør du kontakte en byggesagkyndig og få hans råd.

Hent gør det selv-vejledningen og se, hvordan du lægger et perfekt undergulv

I denne gør det selv-vejledningen kan du se, hvordan du laver et superstabilt undergulv. Vi viser, hvordan du:

  • forbereder rummet, som undergulvet skal lægges i
  • opklodser undergulvet med strøer
  • isolerer mellem strøer
  • lægger spånplader ovenpå.