Byggevejledning
Let
Svær
Støbning af gulv: Så let kan du støbe gulv i et badeværelse

Inden du støber gulv i badeværelset

Inden du går i gang med at støbe gulv i badeværelset, skal du have byggetilladelser og evntuelle undersøgelser af gulvets bæreevne på plads. Du lægger trods alt en del kilo oven på gulvet. Renoverer eller udvider du et eksisterende badeværelse, skal du også have fat i en VVS’er og en elektriker til at fjerne de installationer, der kommer i vejen for dit arbejde.

Støb betongulvet på stål

Når du skal støbe dit badeværelsesgulv, kan du holde tykkelsen nede ved at støbe det ovenpå svalehaleplader. Det er tynde metalplader, der kan bruges til gulvvarme, men som også styrker dit betongulv, uanset om du vil have varmeslanger lagt ned eller ej. Det betyder, at gulvet ikke bliver meget tungt, og det betyder også, at du ikke behøver at ende med et meget højt gulv, så du får et trin ned, når du går ud af badeværelset.

LÆS OGSÅ: Nyt badeværelse

Også til badeværelser på første sal

I artiklen, du kan downloade her, udvider vi et badeværelsesgulv i en lejlighed. Løsningen fungerer altså også i etageejendomme og på førstesalen i et parcelhus (du skal blot sikre dig, at de underliggende bjælker kan bære).

Og uanset hvor du støber dit gulv, skal det naturligvis have fald hen mod afløbet.

Et betongulv i et badeværelse skal være tæt

Tæthed er altafgørende, når du skal støbe gulv i et vådrum. Og det gælder ikke kun på selve gulvet, der skal have vådrumsmembran, inden du lægger fliser eller andet på, men også op ad de vægge, der omgiver gulvet.

Præcis hvordan du bygger en let væg, der kan opfylde alle kravene, viser vi dig også i den grundige trin for trin-vejledning.

LÆS OGSÅ: Hvornår er det nødvendigt med vådrumsspartel?