Let
Svær

Det er indimellem meget godt at blive tvunget til at rydde helt i bund, når du alligevel har tænkt dig at forny lidt i huset. Så opdager du måske materialer og muligheder, som løser problemerne på en smartere måde, end du troede mulig.

Det skete i sommerhuset her, hvor vi endte med at støbe et nyt undergulv af en spændende isolerende beton – groft sagt en masse små flamingokugler holdt sammen af cement – før vi lagde det ny plankegulv.

Egentlig ville vi bare have frisket det gamle klikgulv lidt op, men da en flok myrer begyndte at krydse rundt i stuen, gik vi dybere. Vi fandt ikke myreboet nede i gulvet, men vi fandt ud af, at isolering og strøer havde fået fugt.

De røg ud sammen med gulvet, og tilbage lå et ret tyndt bulet lag beton med revner. Gentog vi samme opbygning, ville problemet komme igen. I en villa ville vi nok grave ud til tykkere isolering. Her løser vi det med EPS-beton, der på en gang retter bunden op, danner en solid bund og isolerer mod fugt og kulde. Det er værd at læse om. Måske du også ser en uventet løsning på et af dine problemer.