Støb rustikke krukker i beton

Det er både nemt, sjovt og billigt at lave helt unikke krukke i beton. Alt, hvad du behøver, er et håndklæde dyppet i beton.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
50 kroner
Støb rustikke krukker i beton

En helt unik krukke, der består af et gammelt håndklæde dyppet i beton og hængt til tørre over en spand.

Intro

Har du ikke arbejdet med beton før, er det her et rigtig fint begynderprojekt, hvor du på bare et par timer kan støbe dine egne unikke krukker. Du får en fuld trin for trin-vejledning med både billeder og tekster, så du ved, hvordan du skal gøre gennem hele processen.

Det handler om:

 • Tjek din opstilling
 • Hæld tørbeton i en spand
 • Bland betonen godt
 • Dyp håndklædet i betonen
 • Hæld håndklædet på plads
 • Glat fladen

Vælg en form og klip håndklædet til

Krukkens form afhænger af, hvad du hænger det betonvædede håndklæde til tørre over. Skal bunden fx være firkantet eller rund? Skal den have en ensartet rund kant foroven, skal du klippe håndklædet rundt, ellers får du fire lange spidser i kanten.

Vejledning

01
Sådan gør du 6 Trin

Du skal bruge meget få ting til dette projekt – et gammelt håndklæde, en sæk færdigblandet beton, et piskeris til boremaskinen og noget at hænge håndklædet op på, når du har æltet det godt ind i beton.

Det er et projekt, der appellerer til din kreativitet, for det er nemt at forme krukken, præcis som du vil have den. Og der er mange muligheder. Her er krukken beregnet til planter, men du kan også støbe fx et unikt fuglebad med denne metode. Du kan også putte farve i betonen, hvis du ønsker en krukke i en bestemt farve.

1

Tjek din opstilling, og beslut dig for, hvordan håndklædet skal hænge. Tjek også, om opstillingen er høj nok, og om krukkens bund er stor nok.

2

Hæld tørbeton i en spand, og bland det med vand efter anvisningen på sækken. Du kan selvfølgelig også lave din egen betonblanding af cement og grus, men det er klart lettest med en sæk færdigblandet.

3

Bland betonen godt med piskeris på en boremaskine, til den har en jævn og lind konsistens.

4

Dyp håndklædet i betonen, så det bliver gennemvædet. Det er en god idé at tage plasthandsker på, mens du arbejder med betonen, så du beskytter dine hænder.

5

Hæng håndklædet på plads på din opstilling, når det er helt gennemvædet med beton. Det er tungt og drypper en del, så husk en presenning som underlag.

6

Glat fladen, så den bliver så jævn som muligt. Supplér evt. med mere beton, hvis der er “bare” steder. Lad nu krukken tørre et par dage, inden du løfter den fri af opstillingen.

Materialer

 • Håndklæde
 • Tørbeton Specialværktøj:
 • Piskeris til boremaskine

Tidsforbrug

Et par timer (ekskl. tørretid).

Pris

Ca. 50 kroner

Sværhedsgrad

Et fint begynderprojekt.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Håndværker-teknikker