Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan samler du jernrør

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En forudsætning for at udføre vvs-arbejde er, at man kan lave en tæt samling mellem to jernrør. Samlingerne benyttes bl.a., hvis der skal monteres et T-stykke, udskiftes et rør eller monteres en stophane.

Når der skal samles jernrør, skal der først være drejet gevind i enderne, ligesom rørene skal være pakket med garn og paksalve. Her vil vi samle to rør med et T-stykke. Røret er spændt fast i kædeskruestikken, inden T-stykket skrues på.

Til at skrue T-stykket helt i bund af det 1,5 cm lange gevind benyttes der en rørtang. Ved samling af jernrør behøver man ikke være bange for at spænde for hårdt. Når T-stykket er på plads, skrues det næste rør i. Igen benyttes rørtangen.

Yderst skruer vi en stophane i. Hanens gevind er af messing, så her skal der spændes med forsigtighed for ikke at ødelægge gevindet i det bløde messing. Skal rørene males, bør alle rester af pakgarn fjernes. Det gøres nemmest med klingen fra en nedstryger.

Der saves let rundt i hele samlingen, hvilket river det overflødige pakgarn af. Skal samlingen være helt perfekt, skrubbes samlingen med en stålbørste, inden de sidste stumper brændes af med en lighter. Finpuds med stålbørsten, og samlingen er helt ren.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage