Læsernes bedste idéer:Få mere ud af grillen

Kuglegrillen er danskernes foretrukne, når der skal kokkereres udendørs. Men det står jo enhver frit for at videreudvikle den lidt. Det har tre læsere gjort ...

Grill udekøkken kuglegrill

Bordpladen er tilpasset grillens form, så den kommer tæt på uden at støde helt op til. Glaspladen sørger for, at der ikke kommer fedtstænk på muren.

1. Grillplads der virker året rundt

"Vi griller året rundt, derfor har jeg indrettet en fast grillplads på vores overdækkede terrasse, der nærmest fungerer som udekøkken.

Grillen har jeg integreret i en bordplade, som er rundet, så den når helt op til grillen. I bordpladen har jeg fræset spor til jernstænger, så der er et sted at sætte de varme ting. Stængerne er nemme at tage op, når bordpladen skal gøres ren.

For at have bordplads nok har jeg lavet et ekstra bord, der kan sættes i forlængelse af bordet med den indbyggede grill. Det er også afrundet.

På væggen bag ved grillen har jeg sat en glasplade op, der beskytter muren mod fedtstænk. Over glaspladen har jeg monteret en plade med et par lamper, så der er godt lys, også i de mørke vintermåneder. Det betyder alt sammen, at grillen bruges flittigt."

Grill udekøkken kuglegrill

Fræsede spor til jern-stænger giver plads til at sætte varme ting.

Grill udekøkken kuglegrill

En ekstra bordplade kan kobles til den anden, når der er behov for det. I siden af bordpladen er boret et hul til en stang, der kan trækkes ud.

2. Smart holder til grill på altanen

"Jeg er den heldige ejer af en dejlig altan og elsker at grille. Der er bare ikke så meget plads, derfor har jeg lavet et lille stativ, så jeg kan hænge grillen uden på gelænderet og spare en masse plads på altanen.

Stativet er lavet af jern. Det består af to stænger, der er sat fast til altanens rækværk foroven. Til disse er der monteret en jernring, som kuglegrillen passer ned i.

Et par skråstivere understøtter de øverste jernstænger og er fastgjort med et par holdere til rækværket forneden. Holderne til jernstativet spændes fast til gelænderet med skruer og møtrikker.

Når grillen ikke er i brug, sætter jeg lige en elastik på låget, så det ikke blæser væk. Om vinteren plejer jeg at tage grillen ind. Det er nemt, da den blot løftes op af ringen. Stativet tages bare ned ved at løsne skruerne." T.N.

Grill altan kuglegrill

Når altanen er lille, er det praktisk at have grillen hængende på ydersiden af rækværket.

Grill altan kuglegrill

Grillen hænger i en jernring, der er fastgjort til et jernstativ monteret til altanens rækværk. Holderne til jernstativet er tilpasset gelænderet og spændes fast med bolte og møtrikker.

Grill altan kuglegrill

Et par skråstivere sørger for at understøtte grillen på ydersiden. Skråstiverne er skruet fast til en holder nederst på altanens rækværk.

LÆS OGSÅ: Udekøkken

  1. Kuglegrill i bord med skibsdæk "Jeg har skåret benene af min Weber-kuglegrill, fordi jeg fik den idé at bygge et bord, som grillen kunne sidde i. Jeg kunne selvfølgelig have købt et færdigt bord, men jeg syntes, det var sjovere at bygge et selv.

Jeg har taget en 28 mm mdf-plade, hvorpå jeg har limet bøgestave fast med 5 mm’s afstand. Mellem stavene har jeg lagt en sort fuge. Da det hele var fuget og tørt, skar jeg et hul i bordpladen til grillen og gjorde den fast under bordet, så beslagene ikke er synlige.

Stellet til grillbordet er lavet af almindelige lægter, som har fået en gang hvid maling. Under bordet har jeg også lagt bøgestave, så der er plads til opbevaring af kul, grillstarter osv. Her er dog ikke fuget mellem stavene.

Foran på bordet er monteret en holder til grilltænger og -handske." M.M.

Grill skibsbord Kuglegrill

Kuglegrillen er nedfældet i bordet, der er bygget af træ i skibsdæk-look. Hele understellet på grillen er fjernet, da grillen er monteret til bordet, og det bare ville være i vejen.

Grill skibsbord Kuglegrill

Grillen er fastgjort under bordpladen med små rustfri vinkler, skruer og popnitter.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Grill