Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Højbed med vedligeholdelsesfrie materialer - holder i 20 år!

Print Gem artikel

Er du træt af højbede, der rådner efter få år? Så kig med her. Dette højbed er bygget i stærke, vedligeholdelsesfrie materialer. Det ligger i den dyre ende, men det har til gengæld en forventet levetid på mindst 20 år.

Højbed med stålstolper

Vi bygger højbedet med trykimprægneret træ, beton sten, stålrør, fibercementplanker og armeringsnet. Alle materialerne forlænger højbedets levetid.

Højbed med stålstolper

Vi bygger højbedet med trykimprægneret træ, beton sten, stålrør, fibercementplanker og armeringsnet. Alle materialerne forlænger højbedets levetid.

Når du bygger et højbed, er det en god idé at tænke over materialevalget, da det jo fyldes med jord, som bliver fugtig. Jo bedre materialerne kan klare fugt, jo længere holder de.

Der er brugt træstolper til højbedet her, men de står beskyttet, uden jordkontakt, i firkantede, galvaniserede stålrør. Midt på rørenes sider er svejset stålplader fast, så der er noget at fastgøre fibercementplankerne i. De tåler fugt godt. Mellem træstolperne er monteret galvaniserede rionet, så der er noget, klatreplanterne kan vokse op ad.

Tidsforbrug:

 • Ca. 3-4 dage.

Pris:

 • Ca. 6.500 kr. for højbedet her.

Materialer

 • Trykimprægnerede stolper, 100 x 100 mm
 • Firkantede stålrør, 100 x 100 mm (købes hos smed og galvaniseres, efter at stålplader er svejset på)
 • Fibercement, 10 x 190 x 3600 mm
 • Betonsten, 100 x 100 mm
 • Armeringsnet, galvaniseret
 • Bræddebolte + møtrikker

Specialværktøj

 • Elhøvl * CO2-svejser
 • Vinkelsliber m. diamantklinge

Sådan bygges højbedet

1. Fliserne tages op af flisebelægningen, hvor højbedet skal være. Stålrørene til stolperne skæres til og placeres i hjørnerne oven på det stampede grusunderlag. Stålrørene er hule, så stolperne kan placeres nede i rørene, så de står godt beskyttet og ikke har direkte jordkontakt. Stolperne høvles til med en elhøvl for at kunne gå ned i stålrørene.

2. Fibercementplankerne monteres til stålrørene i hjørnerne. Der er svejset ca. 10 cm brede plader fast på midten af stolperne, så der er noget at sætte fibercementplankerne fast i. Der er lavet forborede huller i plankerne, så det er nemt at skrue dem fast med bræddebolte med flade hoveder. Betonstenene skæres til med en vinkelsliber med diamantklinge, så de passer i flisebelægningen mellem de to hjørnestolper. Nogle af stenene skæres også til, så de kan bruges som afslutning øverst på de korte stolper.

3. Fibercementplankerne males på den indvendige side med mursokkelmaling for at opnå ekstra beskyttelse mod den fugtige jord. Nogle af rummene er helt opdelt med fibercement fra top til bund, så de kan bruges til forskellige jordtyper. Andre har kun fibercementplanker på det øverste stykke.

4. Rionet skæres til, så de passer mellem de høje stolper. Der er boret hul i stolperne, så siderne af rionettet kan fastgøres her. Forneden sidder rionettet fast mellem de to fibercementplanker, der adskiller højbedets rum.

5. Fyld jord i bedene. Det er oplagt at bruge de opdelte rum til forskellige planter, der trives i særlige jordtyper. Det er gjort her, så der er jord til fx roser og surbundsplanter.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Højbed med vedligeholdelsesfrie materialer - holder i 20 år!
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage