Let
Svær

Det kan godt blive lidt trist i længden at se på en indkørsel, som udelukkende består af småsten eller en betonbelægning, og mange forsøger derfor at bryde ensformigheden med blomster, grønne planter og træer.

LÆS OGSÅ: Hvilket lille træ skal jeg vælge, hvis jeg har en lille have? Små træer til den lille have

Mindre planter er der ingen problemer med, men vil du plante et træ, stilles der noget større krav til forberedelserne. De kræver nemlig plads såvel over som under jorden for at kunne trives og udvikle sig optimalt. Og hvis disse betingelser ikke er til stede, ender det i bedste fald med, at træet mistrives. I værste fald risikerer du, at træets rødder løfter belægningen.

Der er dog ingen grund til at opgive drømmen om at se træer skyde til vejrs i indkørslen, for løsningen er faktisk ganske enkel. Træet skal bare plantes i noget, der minder om en urtepotte i overstørrelse. Den fyldes op af to lag sten (også kaldet et skelet) og muldjord.

Metoden hedder rodvenligt bærelag eller befæstelse, og den sikrer træet de optimale vækstbetingelser og gør det samtidig muligt at beholde indkørslen i den form, du har været vant til. Du kan sågar bruge pladsen omkring træet til parkeringsplads uden frygt for, at underlaget vil blive presset sammen under vægten fra den firehjulede.