Flot udekøkken beklædt med lister

Når køkkenet skal matche terrassen er der ingen tvivl om, at det må beklædes med trælister og udstyres med en flot kompositbordplade.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
3 dage
Pris
6.000 kroner

Intro

I denne artikel får du inspiration til, hvordan du kan bygge et lækkert udekøkken i plader af østenfiner beklædt med trælister, der matcher den træterrasse det står på. Køkkenet er bygget op omkring en bordplade i komposit og er desuden udstyret med en gaskogeplade og en indbygningsgril, der fungerer som køkkenets hjerte.

Vi viser dig trin for trin, hvordan køkkenet er opbygget, og så får du en liste over de materialer, der er brugt i projektet.

I dette projekt er der anvendt et luksusgrill, men du kan anvende præcis den indbygningsgril du ønsker, ligesom du også sagtens kan bruge en anden bordplade en komposit, som befinder sig i den dyre ende af prisskalaen.

Vejledning

01
Sådan gør du 8 Trin

Dette projekt er foruden grill, kogeplade og bordplade lavet i træ. Fra soklen, der er lavet i reglar, og skabselementerne i finerplader til listebeklædningen er der tale om træarbejde, der giver et fint strømlinet udtryk.

Køkkenet gemmer på flere fine detaljer, fx håndbyggede skuffer og et fint skjul til gasflasken.

Da køkkenet står ude, er det naturligvis behandlet med træbeskyttelse, så det kan holde til vind og vejr. Valget af træbeskyttelse i to forskellige farver hjælper desuden med at holde det ensartede udtryk ved lige.

1

Køkkenet består af fem elementer. Grundstenene er fem skabselementer bygget i konstruktionskrydsfiner samlet med skruer i skjulte pocketholes. På den måde maksimeres pladsen i elementerne.

2

Står på en sokkel af reglar. De fem elementer står på en sokkel i 45 x 95 mm spærtræ. Spærprofilerne er trykimprægnerede og står direkte på terrassebrædderne.

3

Elementerne er samlet med skruer. Elementerne står side om side på soklen og er skruet sammen med rustfri skruer og er også forbundet til soklen med rustfri skruer.

4

En billig og brugt bordplade. Udekøkkenets ejer har været heldig at få fingrene i en brugt kompositbordplade med indbygget håndvask, der kan tåle det danske vejr.

5

Elementerne har fået et lag maling på overfladen af de rå byggeplader. Desuden er der monteret en lodret støtte under grillbordet. Derudover er der monteret lodrette støtter bag på elementerne.

6

Vindskærm og skuffer. Til venstre for vasken er der installeret tre håndbyggede skuffer, der giver effektiv opbevaringsplads. Der er desuden monteret en vindskærm af sorte brædder bag bordet.

7

Gasflasker skal opbevares ventileret. Det sørger listebeklædningen for. Husk, at fordi gas er en tung luftart, siver det ud i bunden, mens frisk luft kommer ind foroven.

8

Et kompakt udekøkken. I den modsatte ende af bordet fra grillen sidder håndvasken og en vandhane, som kan kobles til en haveslange. Selvom køkkenet kun har en begrænset størrelse, så opfylder det alle normale køkkenfunktioner undtagen nedkøling af madvarer. Listerne skjuler hængslede låger, så det er nemt at få adgang til rummene under bordet.

Materialer

 • 45 x 95 mm trykimp. spærtræ til sokkel
 • 15 x 43 mm forrammetræ til listebeklædning
 • 18 mm krydsfiner til køkkenelementer
 • Rustfri træskruer
 • Indbygningsgrill
 • Farvet træbeskyttelse
 • Klar træbeskyttelse el. træolie

Dertil kommer en bordplade, gaskogeplade og indbygningsgrill.

Tidsforbrug

2-3 dages arbejde.

Pris

Ca. 6.000 kr.

Sværhedsgrad

En nem sag, hvis du er ferm med vaterpas, rundsav og skruemaskine.

Video

Smart opmærkning med tommestokken

Sådan bruger du rundsaven

I videoen her lærer du alt om om rundsavens muligheder, klinger og funktioner. Rundsaven er bomstærk og kan med den rigtige indstilling klare alt fra grove til helt fine snit - både lige og forskellige vinkler. Og med den rigtige klinge kan du bruge saven i både træ, metal, gasbeton, murværk og kunststof.

Sådan bruger du kap-geringssaven

I denne video kan du se, hvordan du indstiller og bruger saven, så du får fuld udnyttelse af den. Kapsaven er genial, når du skal save mange ens, korte snit på tværs af brædder og reglar. Du kan både save lige, vinklede og tiltede snit i bl.a. træ, metal, fibercement og laminat - gennemgående eller i præcis den dybde, du ønsker.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Udekøkken