Byg nyt badeværelse i kælderen

Drømmebadeværelset kan kræve plads, og vil du slippe for at miste kvadratmeter i stueetagen, kan din kælder være en mulighed. Kælderen må ikke bruges til beboelse, men du må gerne indrette et badeværelse – og du behøver ikke at søge om byggetilladelse først.

Har du altid drømt om at få et badeværelse med god plads til både bruseniche, badekar og opbevaring, kan det være, at din kælder kan få drømmen til at blive til virkelighed.

Ofte kan det være svært at finde plads til et stort badeværelse i stueetagen, uden at det vil kræve en større ombygning. I kælderen vil der ofte være let adgang til fx vandrør og afløb, så det er forholdsvist enkelt at bygge et ekstra badeværelse her.

Du skal dog være opmærksom på, at dele af badeværelsesprojektet skal udføres af autoriserede fagfolk, fx VVS’er og kloakmester.

Meget af arbejdet vil du dog kunne lave selv, hvis du er en habil gør det selv’er. Og det sparer dig for rigtig mange penge.

Problem

Du drømmer om et lækkert badeværelse med spakvalitet, men kan ikke finde pladsen i stueetagen. Har du kælder, kan du finde pladsen til det her.

Løsning

I kælderen er der et rum i passende størrelse, som kan udnyttes til et ekstra badeværelse uden at ændre på den eksisterende rumfordeling. Du behøver altså ikke at undvære gode boligkvadratmeter i stueetagen. Ofte vil der være let adgang til eksisterende installationer, og du kan med nye materialer lave en løsning, der ikke kræver, at hele kælderen skal bankes op.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Hus