Få ekstra plads med en karnap

Træhuset her mangler et værelse. Løsningen er en karnap i køkkenet, hvor lysindfaldet samtidig bliver meget bedre. Der er mange penge at spare, hvis du kan finde uudnyttet plads i din nuværende bolig frem for at flytte eller bygge til. Og vælger du en karnap, kan du faktisk lave meget af arbejdet selv.

En karnap har den fordel, at den kan laves uden at søge byggetilladelse. Derudover giver den mulighed for et fantastisk lysindfald.

En karnap har den fordel, at den kan laves uden at søge byggetilladelse. Derudover giver den mulighed for et fantastisk lysindfald.

Pladsmangel er et problem, de fleste boligejere står med på et eller andet tidspunkt. Inden du vælger den drastiske løsning at flytte til noget større, kan det ofte betale sig at lede efter uudnyttede kubikmeter i din nuværende bolig. Får du inddraget dem, behøver du måske ikke at flytte eller bygge til, men kan klare dig med en mindre drastisk løsning. Det vil være billigere end både tilbygning og flytning.

Der mangler et ekstra værelse

Et klassisk problem er et manglende værelse. Står du i den situation, vil du ofte se på, hvordan det kan lade sig gøre at opdele de eksisterende rum - og opleve, at der bliver for lidt plads, hvis du bygger en væg og laver et gangareal for at kunne komme ind på det nye værelse. Nogle gange kan det give god mening at se på de tilstødende rum, som måske kan inddrages, så du får en bedre fordeling af husets kvadratmeter.

Det er en del af løsningen for at få et værelse mere i dette træhus. Derudover bygger vi en karnap ved et vindue, der giver ekstra kubikmeter i køkkenet, så det ikke bliver for lille.

Det er en god idé at opdele projektet i de forskellige underprojekter. Du får et overblik over, hvad der er svært og måske kræver en fagmand, og hvad der er let, så du selv kan lave det og dermed spare en masse penge på professionelle håndværkere.

Problem

Der er kun et værelse i stueetagen i huset her, men ønsket er et værelse mere. Hvis der laves et værelse i stuen, bliver det nye værelse ikke særlig stort, når der skal være en gang hen til stuen.

Det nuværende køkken er til gengæld ganske stort, og ved at rykke væggen mellem køkken og stue kan der frigives mere plads til det nye værelse.

Løsning

Væggen mellem køkken og stue rykkes, så det nye værelse kan blive større, og stuen ikke bliver for lille.

Den plads, der går fra i køkkenet, vindes ved at bygge en karnap på køkkenet. En karnap, der er lidt større end det gamle vinduesparti. Her bliver der plads til en ny, lang bordplade med masser af godt lysindfald.

    Andre læser lige nu ...