Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 TIPS: Sådan øger du boligens værdi

Print Gem artikel

Går du i salgstanker? Og er du i tvivl om, hvor du skal sætte ind for at opnå et godt og hurtigt salg? Her får du indretningsekspertens 5 bedste fif til, hvordan du med enkle midler gør din bolig mere værd.

1. Husk hoveddøren

Når dine købere (og gæster) ringer på din hoveddør, har de intet andet at lave end at se på indgangspartiet, mens de venter på, at du (eller mægleren) åbner for dem. Sørg derfor for at gøre et godt indtryk; få indgangspartiet til at sige velkommen: Sæt friske planter i potter ved hoveddøren (eller fjern i det mindste dine gamle potter med døde planter). Mal eller vask din hoveddør. Sæt evt. en ny dørhammer på. Udskift knækkede fliser i havegangen. Trim dine buske og planter, og fjern gamle blade. Fej din havesti. Hvis du har lanterner stående så vask dem, og sæt nye lys i.

Sørg for, at det er TYDELIGT, hvor du bor, så folk ikke skal lede efter adressen. Tjek også, at havelågen er let at åbne, og at den ikke hænger.

2. Maling gør underværker

Det kommer næppe som den store overraskelse, men fat penslen, så når du rigtigt langt. Ifølge stylisten handler det om, at langt de fleste boligkøbere ønsker at kunne flytte direkte ind i deres nye bolig uden selv at skulle svinge malerpenslen. Medmindre køberen er på jagt efter andre farver end hvid. At male boligen, så den fremstår med friske hvide vægge og uden grimme huller efter søm og skruer, er derfor den letteste måde at hæve niveauet i din bolig.

I stylistens øjne er mørke trælofter en klokkeklar dealbreaker – så de skal under alle omstændigheder males, hvis du vil sælge, og bliver du boende, vil du opleve en kæmpe forandring.

3. Gulve bemærkes

Ligesom væggene skal være friske og hvide, er det ekstremt vigtigt, at gulvene i boligen ser lækre ud. Nussede gulvtæpper og nedslidt linoleum sælger ikke. Hvis du ikke kan rense, slibe eller rengøre gulvene til et fornuftigt niveau, så bør du overveje et nyt gulvtæppe, montere et billigt klikgulv eller linoleum. Linoleum er dog i den forbindelse 3. prioritet. Tjek især de gangarealer, der bliver særligt slidt; entré, køkken og bad. Navnlig efter en lang vinter med tungt, vådt fodtøj kan entreen være hårdt ramt.

4. Køkkenet kan løftes

Det kan sjældent betale sig, at du udskifter køkkenet før et salg, medmindre det er virkelig nedslidt. Men med lidt kærlig opmærksomhed på nogle udvalgte elementer når du langt. Udskift eventuelt bordpladen, slib den, eller giv den pigmenteret olie. Sæt nye greb på skabslåger, eller overvej at montere nye låger.

Køkkenet her har stylisten shinet op, så det var klar til salg. Før var køkkenet ikke specielt spændende, og sælger ønskede at give rummet et løft uden at ofre en formue. Ved at udskifte bordplader, male rækken af marmorfliser, fjerne et par skabe og male væg og loft blev køkkenet meget mere venligt og luftigt at se på. Løsningen er meget billigere end at skifte køkkenet.

5. De små detaljer er supervigtige

Tjek dit hjem for alle de småreparationer, som du ikke lige har fået gjort helt færdige. Hvis der er mange irriterende, halvfærdige løsninger, giver det et overordnet billede af, at du ikke passer godt på din bolig. Og så begynder køberen at tænke over, om der kan være andet galt. Husk, at du sikkert er blevet “hjemmeblind”. Overvej at bede en anden om at gennemgå dit hjem med friske øjne.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: 5 TIPS: Sådan øger du boligens værdi
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage