Billedhylde

Billeder behøver ikke altid hænge i et søm på væggen, du kan let skabe variation derhjemme ved at montere en dekorativ hylde på væggen, som billeder, planter og pynt kan stå på. Den elegante løsning koster kun 30 kroner pr. meter.

Hylden er ikke udstyret med den klassiske forkant, som skal holde på billederne, men derimod et fræset spor, som de står stabilt i.

Intro

Når familiefotos og pynt skal hænges op, behøver det ikke betyde masser af huller overalt i væggene - et godt alternativ kan være at bygge en billedhylde, som man blandt andet kender det fra gallerier.

Almindelige billedhylder består som regel af en vandret hylde, der på forkanten har en lodret liste, som skal holde på billederne. Vi har valgt at erstatte listen med et fræset spor et par centimeter fra yderkanten, som gør hylden elegant, let at lave, og samtidig bliver det meget nemmere at gøre den ren, når der ikke kan samle sig støv bag listen.

Hylden er så smal, at den hurtigt kan monteres med skruer, som du efterfølgende spartler ud og maler, så de ikke ses. Alternativt kan du dække skruen med en prop eller bruge pæne skruer med linse-hoveder. Hylden præsenterer sig endnu pænere, hvis du monterer den på en hel væg, så man ikke ser enderne på hylden.

Vejledning

01
Sådan gør du 5 Trin

1

Hylden er fremstillet af 21 x 68 mm høvlet fyrretræ. 2 cm fra forkanten fræses en 4 mm dyb rille med et 12 mm rundingsjern - se tegning.

2

Tegn en vandret streg på væggen (hylsdens overkant). På træskeletvægge finder du stolperne ved at banke og bore med et lille bor - overfør nu stolpernes placering til hyldens forkant. På sten- eller betonvægge er det lettere: sæt en streg på hylden for hver 40 cm.

3

Bor 6 mm huller i stregerne, og lav undersænkninger, så skruehovederne bliver undersænket ca. 1 mm fra kanten af listen. Slib hylden, og monter den på væggen med 6 x 100 mm skruer. I murede vægge anvendes desuden 8 mm murbøsninger.

4

Grund hylden, og spartl eventuelt skruehovederne over. Slib igen hylden, og giv den to gange maling.

5

Vi gav hylden samme maling som væggen for at gøre den let og diskret.

Materialer

21 x 68 mm høvlet fyr:
• 1 hylde

Desuden:
• Skruer, 6 x 100 mm
• Evt. murbøsninger, 8 mm
• Akrylgrunder
• Akrylspartel
• Maling

Pris

Pris: Cirka 30 kroner pr. meter hylde

Tegning

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Indretning