Byggevejledning
Let
Svær
Let, luftigt, glasklart og eksklusivt. Du får mange fordele med et glasrækværk af armeret glas.

Let, luftigt, glasklart og eksklusivt. Du får mange fordele med et glasrækværk af armeret glas.

Vægge eller rækværk er helt nødvendige på en trappe, på en førstesal eller på en høj terrasse. Men det er ofte på bekostning af udseende og især på bekostning af lys, at der må bygges vægge eller rækværk.

Den omkostning forsvinder, når du bruger glas. Her får du lys og lethed, og med det glas, du kan købe i dag, får du også rigelig styrke til et rækværk.

Der findes flere systemer til glasrækværk. Her bruger vi et fra Q-railing, der har mange forskellige løsninger at vælge imellem. Vi sætter aluskinnerne, der skal holde på glasset, ned i et gulv, men du kan også købe løsninger, der sættes op med skruer sat vandret ind i en væg, eller enkelte holdere i stedet for lange skinner.

Prisen for at få lys og lethed kan mærkes på økonomien, for glasløsningerne er ikke billige set i forhold til de mindre gennemsigtige alternativer. Vi bygger her fem meter rækværk for cirka 20.000 kroner i alt.

Hent byggevejledningen og få en trin for trin-guide

Med systemet her er det nemt at sætte rækværket op. Men præcision er helt, helt afgørende, så det er her, du skal lægge dine kræfter. I byggevejledningen viser vi, trin for trin, hvordan du:

  • monterer skinnerne i gulvet
  • sætter kiler og gummilister i
  • sætter glasset på plads